Takım Kalıp Birimimiz Muhteşem İşler Başarıyor!

ford otosan takım kalıp ekibi
güven özyurt

Güven Özyurt Ford Otosan Lideri

Ford Otosan Takım Kalıp Birimimiz, sac şekillendirme mühendisliği ve kalıp üretiminde sektördeki tüm ihtiyaçlara kusursuz bir şekilde cevap verebiliyor. Mükemmellik hedefini sıkı çalışma prensibiyle birleştirmiş çalışma arkadaşlarımız, başarıyla tamamladıkları sayısız iş kadar, toplumsal sorunlara çözümler sundukları sosyal sorumluluk projeleriyle de biliniyor. Bu yazımda, bireysel özveriyi takım çalışmasıyla buluşturan ekibimizin tarihi, kabiliyetleri, projeleri ve sosyal sorumluluk bilinci hakkında konuşacağız. Onlarla ne kadar gurur duysak, az!

1967’den Bugüne Hep İleriye Baktık

1967 yılında Kalıp Atölyemizin ilk temellerini attığımızdan beri çok yol kat ettik. Günümüzde üretim kalıpları konusunda Türkiye’nin en büyük kapasitesini elinde bulunduran otomotiv firmasıyız. 2008 yılından itibaren Ford’un 3 Takım Kalıp fabrikası ve 6 sac şekillendirme mühendislik merkezinden biri olarak, hem Ford Otosan hem de Ford Motor Company bünyesinde imal edilen araçlar için sac şekillendirme mühendisliğini ve kalıp imalat süreçlerini yönetiyoruz. Vizyonumuz doğrultusunda son 3 yılda yaptığımız 60 milyon liralık ek yatırımlarımız ile; özellikle inovasyon ve kalite anlamında sürekli gelişimimizin devamlılığını sağlarken, sadece şirketimizin değil sektördeki diğer markaların ve tedarikçilerin ihtiyaçlarını da yüksek verimlilik ile karşılayabiliyoruz.

Mühendislik gücü, yenilikçi teknolojiler ve kusursuz işçiliğin bir araya geldiği Takım Kalıp Birimimiz, son teknolojiye uygun şekilde dijitalleşmiş altyapısıyla sac şekillendirme mühendisliği ve kalıp imalat uzmanlığında her zaman mükemmeliyet için çalıştı, çalışıyor ve çalışacak.

Küresel Otomotiv Üretimine Katkıda Bulunuyoruz

Her geçen yıl üzerine koyarak ilerleyen Takım Kalıp Birimimiz, Türkiye fabrikalarımızdaki kalıp üretimi ile Meksika, Romanya, İspanya ve Amerika fabrikalarımızda gerçekleşen üretim proseslerine katılıyor. Ford Puma, Ford Kuga, Mustang Mach-e, Ford Bronco gibi dünyanın dört bir yanında imal edilen pek çok araca imza atmaya devam ediyor.

Sadece 2020 yılı itibari ile yürüttüğümüz 6 yeni araç projesinde, üreteceğimiz 200'den fazla panel ve 400'e yakın kalıp ile küresel anlamda üretime katkıda bulunacağız.

Yerel İş Ortaklarımızla Çok Daha Güçlüyüz!

Birimimizin vizyonu doğrultusunda Türkiye’deki kalıp üretimi sektörünün önde gelenlerini bir araya getirmeyi hedefliyoruz. Yerel iş birliklerimizle hem daha güçlüyüz hem de ülkemizi küresel anlamda sektörde söz sahibi olabileceği bir noktaya götürüyoruz. Yaptığımız ve yapacağımız iş birlikleri sayesinde, proje bazında üretim kapasitemizi katlarca artırabilir hale gelirken, sektörel ihtiyaçlara hızlı, kaliteli ve yüksek verimli çözümler geliştirmeyi sürdürüyoruz.

İnsan ve Toplum için Varız

Sosyal sorumluluk dediğimizde akla gelen konulardan en önemlisi cana verilen değer. Geçtiğimiz yıl gerçekleştirilen “Kök Hücre Farkındalık” projesi ile holdingimizin #üstümüzevazife vizyonunu destekleyen anlayışla planlamalar yapıp, Kızılay’ı da koordine ederek, bağışçı kazanımı odaklı farkındalık eğitimlerimiz ile 4000 çalışanımıza ulaşmış ve 1250 bağışçı kazanımı sağlamıştık. Bugüne geldiğimizde ise proje başlangıcından itibaren 4 canı hayata bağlayacak nakillerin gerçekleşmesine katkı sağlamış olduk. Detaylar için ilgili blog yazımıza göz atabilirsiniz.

Takım Kalıp Birimimiz hakkında bahsedilecek daha çok şey var, onlar da başka bir yazımın konusu olsun. Buradan bu değerli projelerde görev almış çalışma arkadaşımıza teşekkür ve tebriklerimi iletiyorum.

Hayalleri Birlikte Gerçekleştirelim

Takım Kalıp Birimimizle sadece Ford Otosan için değil, sektördeki birçok küresel marka ve tedarikçilerin talepleri doğrultusunda çözümler üretiyoruz. Yerel iş ortaklarımız ile sınırsız potansiyele sahibiz. Fikirleriniz ne kadar büyük olursa olsun, gelin, hayallerinizi birlikte gerçekleştirelim.