Üretim Operasyonlarımız Yurt Dışına Genişliyor

romanya

Ford Otosan olarak, Ford'un Romanya’da bulunan Craiova fabrikasını bünyemize katmak için Ford ile anlaşmalarımızı tamamladık. Bu anlaşma ile birlikte uluslararası bir üretim şirketi haline gelip üretim kapasitemizi 900 bin aracın üzerine çıkarmayı hedefliyoruz. 

Craiova fabrikasında, tasarımını ve mühendisliğini yaptığımız Yeni Nesil Courier aracını ve tam elektrikli versiyonunu üreteceğiz. Ayrıca, hali hazırda Craiova’da üretilen Ford Puma ve Ford Puma’nın yeni tam elektrikli versiyonunun ve 1.0 lt benzinli EcoBoost motorların üretiminden sorumlu olacağız. 

Craiova’da Araç ve Motor Üretimi

Craiova fabrikasının 250 bin araçlık kurulu kapasitesinin de bünyemize eklenmesiyle toplam yıllık üretim kapasitemiz 900 bin aracın üzerine çıkacak. Bununla birlikte çalışan sayımız da 20 bini geçecek. 2 ülkede 4 fabrika ile Transit, E-Transit, yeni nesil 1 ton Transit Custom ve tam elektrikli versiyonu, yeni Transit Courier ve yeni Transit Courier tam elektrikli versiyonu, Ford Puma ve yeni Ford Puma tam elektrikli araçların yanı sıra Ford Trucks markalı araçları ve Rakun’u üreteceğiz. 

Otomotiv Endüstrisindeki Yeni Başarı Hikâyemiz 

Ford Avrupa Başkanı Stuart Rowley; “Ford Otosan global otomotiv endüstrisinin en başarılı ve köklü ortak girişimlerinden biri. Stratejik ortaklığımızı genişletmekten mutluluk duyuyoruz. Craoiva’daki başarılı operasyonumuzun, Ford Otosan’ın özellikle ticari araçlar ve elektrikli araçlarda elde ettiği uzmanlık ve deneyim ile daha da yüksek başarı seviyelerine ulaşacağına inanıyorum.” dedi ve Koç ile Ford Motor Company arasındaki yüz yıla yaklaşan köklü ortaklığa dikkat çekti. 

Sözü Ford Otosan Liderimiz Haydar Yenigün’e bırakıyoruz: 

"Türkiye’nin ihracat şampiyonu ve Türkiye otomotiv endüstrisinin lokomotif şirketi Ford Otosan olarak Türkiye otomotiv sanayisinin elektrikli dönüşümüne liderlik edecek, ülkemizdeki en büyük özel sektör yatırımlarından birini geçtiğimiz sene açıklamış ve Kocaeli operasyonlarımızı 650 bin araçlık kapasiteye ulaştıracağımızı söylemiştik. Bugün şirketimiz için bir ilke imza atarak, global üretim operasyonlarımızı başlatıyor ve bir hayalimizi daha gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Ayrıca, ülkemizi uluslararası bir coğrafyada da gururla temsil edecek olmanın heyecanı içindeyiz. 60 yılı aşkın süredir çalışma arkadaşlarımızla ilmek ilmek işlediğimiz Ford Otosan, Türkiye’nin en değerli halka açık şirketlerinden biri. Ford Otosan’ın esnek, verimli ve yüksek kalitedeki üretim konusundaki başarısının bir kanıtı olan bu anlaşmayla gelen yurt dışı üretim sorumluluğu, Avrupa’nın en büyük ticari araç üretim üssü ünvanımızı da pekiştirecek."