Mustang Mach-E Tek Şarjla 807.2 km Yol Kat Etti

mache-test

İkonik Ford Mustang’den ilham alınarak tasarlanan ve 2022 yılında Türkiye’de satışa sunmayı planladığımız yeni Ford Mustang Mach-E, Norveç’te eko-sürüş uzmanlarının testinden geçti. 807,2 kilometre süren serüvende, eko-sürüş uzmanları Mach-E’yi şarj etmek için bir kere bile durmadı. Test rotası, Norveç’in kuzeyindeki Trondheim’dan güneydeki Kristiansand’a uzanıyordu. Rota üzerinde dağları aştılar, eksi sıcaklıklara düştüler. Hatta oldukça kötü bir trafik kazası nedeniyle, trafikte beş saat beklediler. Yine de Mach-E’nin tek seferlik şarjı tüm bu maceralara yetti.

Test pilotları, Mach-E RWD modelimizi genişletilmiş menzilli batarya ile kullandılar. Yolculuklarını, hedeflenen kilometreden neredeyse 200 kilometre daha fazla mesafe katederek tamamladılar.

Daha önce Mondeo, Fiesta ve Focus modellerimizle de eko-sürüş testini tamamlayan Henrik Borchgrevink ve Know Wilthil ayrıca tek bir depo yakıtla 1,249 kilometre (776 mil) boyunca 300 beygir gücünde bir Mustang sürerek dünya rekoru kırmıştı. Macerasever ikili Ranger ile yakıt ikmali yapmadan 1.616 kilometre yol gitmeyi de başardı.

Borchgrevink ve Wilthil, Mustang Mach-E RWD ile elde ettikleri zaferin ardından eko-sürüş testi yapmak isteyenler için tavsiyeler paylaştı;

    “Gözlerinizi yoldan ayırmayın, sabit tutun. Mümkün olan en iyi sürüşü planlayabilmek ve frene basma ihtiyacı duymamak için aracı yumuşak kullanın. Ayrıca, olabildiğince uzağa gitmek için düşük hızda kalmalı ve hızlanırken de eşit bir şekilde hızlanmalısınız.”