Avrupa Ralli Kupası’nda Şampiyonluk Bizim!

avrupakupasi

Castrol Ford Team Türkiye olarak, 1999 doğumlu genç pilotumuz Ali Türkkan ile 2021 Avrupa Ralli Kupası’nda “Gençler” ve “İki Çeker” şampiyonluğunu ülkemize kazandırmanın gururunu yaşıyoruz! 

Tek bir yarış olarak düzenlenen Avrupa Ralli Kupası Finali’ne mutlak zafer parolasıyla çıktık. Castrol Ford Team Türkiye olarak, genç pilotumuz Ali Türkkan ile uluslararası arenada “Gençler-Junior” ve “İki Çeker” kategorisinde Türkiye’ye ilk ve tek birinciliği kazandırarak, Avrupa’da bir kez daha tarih yazdık. Ali Türkkan bu başarısıyla Ford Fiesta Rally4 ile ralli tarihinde Türkiye’ye “Gençler” sınıfında ilk ve tek Avrupa Kupası Şampiyonluğu’nu kazandırdı.

Benzersiz Toprak Zemin, Zorlu Etaplar 

Sezon boyunca Avrupa’daki 7 farklı bölge şampiyonasında (Alpler, Kelt, İberya, Orta Avrupa, Balkan, Baltık, Benelüks) ilk 10’a giren pilotlarının katılmaya hak kazandığı Avrupa Ralli Kupası Finali’nde Ali Türkkan ve co-pilotu Onur Vatansever’den oluşan ekibimizle, Almanya’da Boxberg/Oberlausitz kentinde düzenlenen ve eski maden ocaklarındaki benzersiz toprak zeminli, birbirinden zorlu etaplarda koşulan ve bölgenin en özel rallilerinden birisi olarak kabul edilen Lausitz Rallye’de “Avrupa Şampiyonluğu”nu elde ettik.

Yeni Bir Avrupa Zaferi 

Ali Türkkan’ın uluslararası başarılara sahip deneyimli co-pilot’u Onur Vatansever de bu yarışta Avrupa Ralli Kupası “2 çeker co-pilotlar” Şampiyonu olarak kariyerini yine bir Avrupa zaferi ile taçlandırdı.

Ford ailesi olarak tüm ekibi yürekten tebrik ediyoruz.