Avrupa Ralli Kupası (ERT) Yolunda Bulgaristan Rallisi için Hazırlıklarımızı Tamamladık!

Avrupa Ralli Kupası (ERT) Yolunda Bulgaristan Rallisi için Hazırlıklarımızı Tamamladık!

Türkiye’ye Avrupa şampiyonluğunu kazandırarak adını tarihe yazdıran Castrol Ford Team Türkiye ralli takımımız, 14-16 Mayıs tarihlerinde gerçekleşecek olan ve Avrupa Ralli Kupası’na (ERT) puan verecek Bulgaristan Rallisi için hazırlıklarını tamamladı. 2015 yılında Avrupa Ralli Kupası’nı ülkemize kazandıran şampiyon pilotumuz Murat Bostancı’nın ardından, bu kez 1999 doğumlu büyük gelecek vaat eden genç pilotumuz Ali Türkkan ile başarıya kilitlendik!

Sezona 2021 Avrupa Ralli Kupası (ERT) ve Shell Helix Türkiye Ralli Şampiyonası’nın ilk ayağı olan Eskişehir (ESOK) Rallisi ile başlayan takımımız, 14-16 Mayıs tarihlerinde Bulgaristan’ın Varna şehrinde gerçekleşecek ve Avrupa Ralli Kupası’na puan verecek Bulgaristan Rallisi’nde puan peşinde koşacak.

Takımızla 2021 ralli sezonunda ralli dünyasının "UEFA Kupası" olarak nitelendirilen Avrupa Ralli Kupası finaline katılmayı hedefliyor ve bu hedefimiz doğrultusunda Bulgaristan Rallisi’nde kazanacağımız puanlarla Avrupa Ralli Kupası yolunda önemli bir avantaj etmeyi planlıyoruz.

Genç Pilotumuz Ali Türkkan’a Bu Ralliye Özel Olarak Onur Vatansever Eşlik Edecek

Avrupa Ralli Kupası’nın Türkiye ayağı Eskişehir Rallisi’nde güçlü rakiplerini geride bırakarak iki çeker (ERT2) ve gençler (ERT Junior) kategorilerinde birinciliğe ulaşan ve final yolunda çok değerli puanlar kazanan genç pilotumuz Ali Türkkan’a, Bulgaristan’daki bu yarış özelinde daimi co-pilotu Onur Aslan yerine Onur Vatansever eşlik edecek. 2015 yılında Bulgaristan Rallisi’nde takımımız adına yarışan Murat Bostancı - Onur Vatansever ikilisi Fiesta R5 otomobilleri ile bu ralliyi kazanmış ve Avrupa Ralli Kupası’nda liderliğe yerleşerek sezon sonunda da 2015 Avrupa Ralli Kupası’nı Türkiye’ye armağan etmişti.

Bu yarış özelindeki co-pilot değişikliğimizle, genç yeteneğimiz Ali Türkkan’ı, Onur Vatansever’in hem Bulgaristan’daki deneyiminden hem de yurt dışı tecrübelerinden faydalandırmayı ve Avrupa Ralli Kupası finaline giden yolda puanlar kazanmasını hedefliyoruz.

Bulgaristan Rallisi, Avrupa Ralli Kupası Finali İçin Kritik Öneme Sahip

Bulgaristan Rallisi, hedefimiz olan Avrupa Ralli Kupası yolunda birbirinden önemli puanlar almamıza imkan sunarken, genç pilotumuz Ali Türkkan’ın kariyeri ve Türk ralli camiası için de büyük önem taşıyor. Ali Türkkan – Onur Vatansever ikilisi Avrupa Ralli Kupası’na puan verecek olan Bulgaristan Rallisi’nde ERT2 ve ERT Junior kategorilerinde ilk beşe girmeyi başarabilirse Avrupa Ralli Kupası finaline gitmeyi büyük oranda garantilemiş olacaklar. Bu hedefimiz gerçekleşirse, bayrağımızı dalgalandırma gururunu ülkemize tekrar yaşatma şansını yakalayacağız!

Avrupa Ralli Kupası ne zaman gerçekleşecek?

Ralli severlerin heyecanla beklediği Avrupa Ralli Kupası (ERT) finali ise bu yıl 4-6 Kasım 2021 tarihlerinde Almanya’da gerçekleştirilecek.