Avrupa’da Yeni Durağımız: Bonjour Fransa, Biz Geldik!

fransatrucks

Ford Trucks olarak, Avrupa’nın en büyük pazarı Almanya’dan sonra Avrupa’nın kilit pazarlarından Fransa’ya da adım attık. 

Büyümemize Portekiz, İspanya, İtalya, Belçika, Lüksemburg ve Almanya’daki distribütör atamalarının ardından stratejik öneme sahip Fransa ile devam ediyoruz. Avrupa içinde kilit konuma sahip olan Fransa'da 2022'ye kadar 25 noktada var olmayı planlıyoruz.

“Fransa, Avrupa’daki Büyüme Planlarımızda Kilit Role Sahip” 

Almanya’nın ardından Avrupa’nın en büyük ikinci ağır ticari pazarı olan Fransa’ya Solutrans 2021 gibi önemli bir organizasyonda adım atmanın gururunu yaşıyoruz. Fransa’daki yapılanması için eşit paylara sahip 3 şirketin bir araya gelmesiyle kurulan F-Trucks France, Groupe Maurin, Groupe DMD ve Groupe Amplitude olmak üzere otomotiv sektöründe köklü bir geçmiş ve tecrübeye sahip şirketlerden oluşuyor.

Sözü Fransa’da Solutrans 2021’de gerçekleştirilen lansman töreninde konuşan Ford Otosan Liderimiz Haydar Yenigün’e bırakıyoruz: 

Ford Trucks markamızla, Avrupa’daki güçlü büyüme planlarımıza hız kesmeden devam ediyoruz. Geçtiğimiz ay girdiğimiz Avrupa’nın en büyük ağır ticari araç pazarı Almanya’nın ardından şimdi de ikinci büyük pazar olan Fransa’ya adım atmanın heyecanını yaşıyoruz. Fransa’da otomotiv sektöründe ve ticari araç segmentinde köklü bir geçmişe sahip F-Trucks France ile 2022 yılı itibarıyla 25 lokasyonda müşterilerimize hizmet vermeyi planlıyoruz. Ford Otosan olarak, ağır ticari araç markamız Ford Trucks ile yarım asrı aşkın süredir otomotiv sektöründe “ilk”leri başarmaya ve dünya çapında bir başarı hikayesi yazmaya devam ediyoruz. Kamyon üretim yolculuğumuzun bugün ulaştığı noktada mühendislik yetkinliklerimiz ve Ar-Ge gücümüz sayesinde 40’ı aşkın ülkede faaliyet gösteriyoruz. 2019 Uluslararası Yılın Kamyonu (ITOY) ödülünü kazanan F-MAX, üretim gücümüzün, mühendislik kabiliyetlerimizin, tasarım, teknoloji ve araç geliştirme becerilerimizin ulaştığı “Şirkete Özel-Proprietary” noktanın en önemli göstergelerinden biri olmaya devam ediyor. Ford’un kamyon işini küresel çapta temsil ederken, Avrupa’daki stratejik büyüme planlarımıza pandeminin olumsuz etkilerine rağmen hız kesmeden devam ediyoruz. ITOY ödülünün ardından F-MAX’e Avrupa’dan gelen yoğun talep ile birlikte büyüme planlarımızı erkene çekmiştik. Bu doğrultuda Polonya, Litvanya, Portekiz ve İspanya pazarlarının ardından yoğun talep gördüğümüz pazarlardan İtalya, Belçika ve Lüksemburg yapılanmamızı tamamladık. Geçtiğimiz haftalarda da Avrupa’nın en büyük ağır ticari araç pazarı Almanya’ya adım attık. Şimdi de Ford Trucks’ın büyüme planlarında kilit role sahip, Avrupa’nın 2. en büyük ağır ticari pazarı olan Fransa’ya distribütörümüz F-Trucks France ile adım atmanın gururunu yaşıyoruz.” 

Ayrıca lansman sırasında ülkenin en önemli lojistik filolarından biri olan Combronde Groupe şirketine 60 adet ‘ITOY - Uluslararası Yılın Kamyonu’ ödüllü Ford Trucks F-MAX teslimatı da gerçekleştirdik.

55 Ülkede Global Operasyon Hedefi

Avrupa’nın tamamında kalıcı bir büyüme gerçekleştirmek için çalışmalarımıza hızla devam ediyoruz. Fransa’nın ardından önümüzdeki 3 sene içerisinde Avrupa’nın tamamında bulunarak global operasyonlarımızla 55 ülkede yer almayı hedefliyoruz.