Driventure ile Geleceğin Mobilite Ekosistemine Yön Veriyoruz

Future of Mobility

Otomotiv endüstrisinin geleceğini şekillendirmek adına attığımız adımlara bir yenisini daha ekledik! Kurumsal girişim sermaye şirketimiz Driventure ile birlikte, mobilite ekosistemini bir araya getirdiğimiz 'Future of Mobility' etkinliğini düzenledik. Bu alandaki yenilikçi girişimlere destek olmak amacıyla gerçekleştirdiğimiz etkinlikte, sektörün önde gelen pek çok paydaşıyla buluştuk.

Rahmi Koç Müzesi'nde 22 Ocak tarihinde düzenlenen etkinliğimize, köklü otomotiv firmaları, tedarikçiler, mobilite odaklı startup'lar, girişimciler, yatırım fonu temsilcileri ve yatırım şirketleri katılım gösterdi. Hem yerel hem de Dünya Ekonomik Forumu (WEF) gibi global oyuncuların da yer aldığı etkinlik, sektördeki güncel gelişmeleri takip etme, geleceğin hareketlilik vizyonunu oluşturma, yeni bağlantılar kurma ve iş birliği fırsatlarını değerlendirme imkanı sundu.

‘Future of Mobility’, sektördeki köklü deneyimleri yenilikçi fikirlerle buluşturarak, geleceğin mobilite alanındaki başarıyı şekillendirmeye yönelik heyecan verici bir platform oluşturdu. Zirvede Türkiye’deki mobilite ekosisteminden oyunu değiştiren startup’lara, mobilitenin geleceğinde rol oynayacak teknolojilerden akıllı şehirlere dek pek çok farklı konuda paneller düzenledik.

Etkinlikte, Driventure'ın Türkiye'de yatırım yaptığı girişimler, Delivers.AI, Optiyol, Saha Robotics ve Ford Otosan bünyesinden doğan Bluepath Robotics, mobilite çözümlerini tanıtarak büyük ilgi topladı.

Güven Özyurt: “Ford Otosan hem oyunu kuruyor hem de oyunculara alan açıyor.” 

Ford Otosan Liderimiz Güven Özyurt, etkinlikte yaptığı konuşmada, “Akıllı mobilite, bağlanabilirlik gibi kavramların hayatımıza iyice girmesiyle otomotiv sektörünün cazibesinin giderek arttığını görüyoruz,” dedi. “Ford Otosan olarak, bu yeni mobilite ve akıllı üretim ortamında başarılı olmak için, şirketlerin benzeri görülmemiş bir hızda değişiklik yapmaları ve yeni iş modellerini, uygulamaları benimsemeleri gerektiğini görüyoruz. Biz de bu ekosistemde Ford Otosan olarak hem oyunu kuruyoruz hem de oyunculara alan açıyoruz. Bu bakış açısıyla teknolojik ve inovatif çözümleri destekleyerek artı değer yaratmayı amaçlıyoruz."

Driventure Liderimiz İlknur İlkyaz Gül ise, “Yenilikçi projelerin hayata geçirilmesini sağlayan Driventure, girişimcilik ekosistemine ve ülkemiz ekonomisine büyük değer katıyor. Hedefimiz, sürdürülebilir ve akıllı mobiliteye öncülük ederek, sektördeki dönüşümü güçlendirmek ve geleceği birlikte şekillendirmek,” dedi.

Driventure, otonom araçlar, bağlı araçlar, otomotivde müşteri deneyimi, akıllı mobilite, endüstri 4.0, elektrikli araçlar ve sürdürülebilirlik odaklı girişimlerle birlikte yeni fikir ve teknolojileri hayata geçiriyor. 2022'de 571 startup ile temas eden Driventure, 2023 yılı itibarıyla 750'nin üzerinde startup ile iş birliği kurarak büyümeye devam ediyor.

Teknoloji ve mobilite bazlı girişimler ekseninde dikkat çekici büyümesini sürdüren küresel otomotiv ekosisteminde, Driventure aracılığıyla stratejik rekabet avantajı yaratmayı ve sektördeki dönüşümü güçlendirmeyi amaçlıyoruz.