Birlikte Kırabiliriz!

Cam Tavan

Bazı engeller görünmezdir. Bazılarını istem dışı bir şekilde, sadece yaşanmışlıklar ve ön yargılarımızla kendimiz üretiriz. Bu engellerden biri de “Cam Tavan” diye adlandırılan ve özellikle çalışma hayatındaki kadınların karşılaştıkları, ama aslında kadın-erkek fark etmeden herkesin yaşayabileceği bir ön yargı bariyeri.

Biz 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü bu ön yargıya dikkat çekmek, farkındalık yaratmak ve bu ön yargının kırılabileceği mesajını vermek amacıyla bir fırsat olarak değerlendirdik.

"Kadına göre bir iş değil", "Kadın evlenince işten ayrılır", "Kadın yönetici ile çalışmak zor", "Hamilelik kariyerde yükselmeye engel olur", "Kadının kariyerinde yükselmesi için prezentabl olması şart", "Çalışma hayatına ara veren kadınlar aynı tempoya dönemez" gibi ön yargılar iş hayatında kadına yönelen ön yargılardan sadece birkaçı.

Yerleşkelerimizde de karşılaşacağın üzere biz Ford Otosan’da bu ön yargıları yıktık, cam tavanları kırdık! Sen de #BirlikteKırabiliriz diyorsan, yerleşkelerimizdeki temsili cam kırıklarıyla çektiğin fotoğrafları @fordotosan’ı etiketleyerek paylaşabilir, farkındalık çalışmamıza büyük katkıda bulunabilirsin!

Temsili cam kırıklarımız Gölcük K2-K3, Yeniköy YK2, Ar-Ge Giriş, Pazarlama Giriş, Bayi Eğitim Merkezi ve Eskişehir turnikelerde.