Yeni Ford Fiesta Geleceğe Hazır!

YeniFiesta

Yeni Ford Fiesta, cesur ve karakteristik özelliklere sahip dış tasarımı, teknolojik özellikleri ve hibrit dahil olmak üzere birbirinden farklı model seçenekleri ile birlikte tüm dünyaya tanıtıldı! Trend, Titanium, ST ve Active modellerinin her biri daha fazla renk seçenekleri, jant tasarımı ve iç tasarım detaylarından faydalanıyor. Fiesta ailesi oldukça belirgin özelliklere sahip Titanium, ST ve Active modellerinin yanı sıra karakteristik özelliklerini güçlendiren Vignale paketleri ile de sevenlerine birçok farklı seçenek ve özellik sunuyor.

Yeni Ford Fiesta, sade, duyarlı ve yakıt tasarruflu sürüş deneyimini EcoBoost 48 voltluk hafif hibrit ve EcoBoost benzinli güç aktarım organları ile sağlıyor. 

Kullanım maliyetlerini düşürme hedefiyle tasarlanan EcoBoost Hibrit modellerde standart jeneratör yerine ‘Kayış Tahrikli Entegre Jeneratör’ (BISG) yer alıyor; bu da genellikle fren ve yavaşlama sırasında azalan enerjinin geri kazanılmasını ve depolanmasını sağlıyor. BISG, 48 voltluk lityum-iyon, hava ile soğutulan aküyü şarj ediyor ve böylelikle yakıt tasarrufu sağlıyor.   

EcoBoost Hibrit İle Daha Fazla Yakıt Verimliliği 

Yeni Fiesta’nın 1.0-litre EcoBoost Hibrit motoru ise EcoBoost motora kıyasla yüzde 5 oranında iyileştirme sağlıyor ve buna bağlı olarak da şehir içi kullanımda yüzde 10’a kadar tasarrufu mümkün kılıyor. 

Yepyeni Tasarım, Daha Fazla Karakteristik Özellik 

Yeni Ford Fiesta, kompakt SUV Ford Puma tarafından da kullanılan, başarısı kanıtlanmış Ford B- otomobil mimarisinden ilham alıyor. Serinin yeni dış tasarımında burun kısmının yüksekliğini artıran motor kaputu ve daha geniş üst ızgaralar yer alıyor. Ford’un “mavi oval” amblemi artık motor kaputunun kenarında değil, ızgara içinde yer alıyor ve yolda kendini daha fazla gösteriyor. 

Daha Sportif: Fiesta ST

Ford Performansı’ndan ilham alan ST modelinde daha sportif özelliklere sahip; bal peteği görüntüsünde, parlak siyah renkte yeni üst ızgaralar bulunuyor. Geniş yan havalandırma ızgaraları otomobilin gövde rengiyle aynı renk. Daha geniş ve daha alçakta yer alan ızgara da serinin sportif ruhunu besliyor. 

Maceracı: Fiesta Active

SUV’dan izler taşıyan Active modelini diğer modellerden, maceracı karakterini ortaya koyan sert çizgilere sahip tasarım detayları ayırıyor. Parlak siyah renkteki geniş üst ızgara, daha yüksek ve çıkıntılı yan havalandırma ızgaraları, Active serisinin Crossover duruşunu oldukça şık bir şekilde yansıtıyor.

Her Şartta Mükemmel Görüş

Matrix LED Far 1 teknolojisi tüm koşullarda yoldaki görüşünüzü iyileştirmek ve güven vermek üzerine tasarlandı. Uyarlanabilir far yuvaları, düşük hızdaki manevra veya ön cam sileceklerinin çalışmasını algılayabiliyor. Böylece Manevra Farı ve Kötü-Hava Farı fonksiyonları devreye giriyor ve otomatik olarak farları sürücünün daha net görmesini sağlayacak şekilde ayarlıyor. Her koşulda sizi düşünen bu akıllı teknoloji, kötü hava şartlarında da daha fazla görüş alanı sunuyor. Hem görüş alanınızı artırıp hem de diğer sürücülerin gözünü almayan bu teknoloji, sürüş teknolojilerinde gelinen en son noktalardan biri. 

İçinde Neler Var?

2022 Ford Fiesta’nın 12.3 inçlik TFT dijital gösterge ekranı var. Tamamen kişiselleştirilebilen bu ekranın teması, sürüş moduna göre farklılık gösteriyor. Sürücü asistanının uyarıları için bu ekranda ayrı bir alan da mevcut. Fiesta’nın konsolunun ortasında SYNC 3 multimedya sistemi için ayrı bir 8 inç dokunmatik ekran da sizi bekliyor. 

SYNC 3 ile Dikkat Seviyesi Maksimumda

Fiesta serisinde sizi bekleyen yeni nesil teknolojiler, sürüşü çok daha konforlu ve kolay hale getiriyor. Farkındalık odaklı “Local Hazard Information 1” programı ile sürücüleri yaklaşan tehlikelere karşı uyarıyor ve her zaman sürücülerin dikkat seviyesini maksimumda tutuyor. Bu özelliğine bir de diğer araçlarla etkileşime geçebilmesi eklendiğinde, gerçek bir yeni nesil teknoloji ile karşı karşıya karşıya olduğumuz kanıtlanıyor. 

Eğlenceniz Bang and Olufsen’den 

SYNC 3, basit sesli komutlarla sesi, navigasyon sistemini ve bağlantılı akıllı telefonları kontrol etmeyi mümkün kılıyor. Sistem Apple CarPlay ve Android Auto™ ile uyumlu ve 8 inçlik bilgi eğlence sistemi ile destekleniyor. Dokunmatik ekran, tutma ve kaydırma hareketleriyle yönetilebiliyor ve kullanılabilir arka görüş kamerasından 180 derecelik görüntüyü ekrana yansıtabiliyor.

Daha üst serilerde akıllı telefonlar için kablosuz şarj bölmesi ve 10 hoparlörlü, bir adet entegre subwoofer ile 575 watt’lık Dijital Sinyal İşleme Amfisi içeren Bang and Olufsen Ses Sistemi müzik keyfinizi zirveye taşıyacak.