UP School Data Analist Programı İlk Mezunlarını Verdi

UpSchool

Teknoloji alanında rol model kadın istihdamını arttırmak hedefiyle YGA ile hazırladığımız UP School eğitim programı sona erdi. “Data Analysis, Visualisation & Storytelling” programı, Zoom üzerinden düzenlenen mezuniyet ile mezunlarını uğurladı. Programa katılan tüm kadınlar teknoloji kariyerlerine güçlü adımlarla başlamaya hazır!

Kendinden Emin, Güçlü ve Eşit Veri Analistleri

“UP School benim için özgürlüğe bir adım oldu.” Derin Bilgin (Katılımcı)

Teknoloji sektöründeki kadınların %48’i erkeklerle aynı gelişme fırsatlarına sahip değil. Aynı zamanda mentor eksikliği de yaşanıyor. UP School bu eşitsizliği gidermek ve kadınları teknoloji alanında daha çok istihdama kazandırmak adına kuruldu. Teknolojide rol model kadın liderler yetiştirmek adına yaptığımız iş birliği sonucunda hazırlanan ve 10 hafta süren online eğitim programı, teknik ve özgüven olarak iki ana başlıktan oluşuyor. Özgüven eğitimlerinde yılmazlık, birlikte başarmak, güçlü iletişim, eleştirel düşünce, yaratıcılık / problem çözme, zaman ve enerji yönetimi ve mülakat teknikleri başlıklarında içerikler işlendi. Teknik eğitimlerde ise veri analizi alanında kapsamlı bir eğitim verildi. Katılımcılar General Introduction to Programming and Data Analytics, Introduction to Python ve Introduction to NumPy eğitimlerini alarak altyapılarını oluşturdular. Kendi proje konularını belirleyerek interaktif bir öğrenme süreciyle tekniklerini geliştirdiler. Bunun sonucunda hem teknik açıdan hem de sosyal konularda kendine güvenen 21 kadın, teknoloji alanında fark yaratmaya hazırlandı ve sahip olduğu potansiyeli keşfetti. 

“İçindeki potansiyeli keşfetmek, Ford Otosan’ın insan kaynakları önceliği.” Ali Rıza Aksoy Ford Otosan  İnsan Kaynakları Lideri

UP School’un zoom üzerinden düzenlenen mezuniyetine İnsan Kaynakları Liderimiz Ali Rıza Aksoy da katıldı. Birlikte başarmanın, dayanışmanın gücünü ve günümüz dünyasındaki önemini anlattı. Her katılımcının deneyimini üç kelime ile özetlemeleri sonucunda bir kelime bulutu ortaya çıktı. Geliştirici, yüreklendirici, verimli ve samimi gibi ortak kelimeler, UP School deneyiminin, mezunların hayatları boyunca faydalanacakları ve gelişimlerine katkı sağlayacak bir program olduğunu kanıtladı. 

“UP School’da, okulda öğrenmeye veya deneyim kazanmaya fırsat bulamadığım birçok şeyi kız kardeşlerimle öğrendiğim için çok mutluyum.” Zelal Aldağ (Katılımcı)

Teknolojide Öncü, Tüm Topluma Örnek Kadınlar

UP School, katılımcılara teknik donanım sağlamakla birlikte dayanışmayı, yardımlaşmayı ve birlikte hareket etmeyi deneyimleme fırsatı da sundu. Tüm mezunlara güçlü teknik donanım ve değerlere sahip, teknolojide rol modeli isimler olma yolunda başarılar dileriz.