Gölcük Fabrikamıza AB Türkiye Delegasyonu Ziyareti

delegasyon

AB Türkiye Delegasyonu ile Gölcük Fabrikamızda bir araya geldik. Türkiye’nin ihracat şampiyonu olarak AB pazarındaki önemimiz vurgulandı. AB Yeşil Mutabakatı’na uyumumuz çerçevesinde iklim değişikliği ile mücadele alanında attığımız adımlar ve yatırımlarımızı da aktardık.

Ford Otosan Liderimiz Haydar Yenigün, Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut’un sanayiye ve otomotiv sektörüne ilgisi ve desteğinden ötürü memnuniyet duyduklarını ifade etti. 
AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer Landrut aşağıdaki sözleriyle ziyaret hakkında görüşlerini bildirdi: 

“Türk sanayisinin itici gücü ve Avrupa’daki değer zinciri ile yüksek oranda entegre olan otomotiv sektörü, umuyoruz ki akıllı teknoloji ve çözümlerle, Türkiye’nin yeşil ve dijital dönüşümünde de önemli bir rol oynayacaktır.” 

İnsanlığın gelişim hızının olumsuz yönde etkilenmemesi için kaynakların verimli kullanımının şart olduğuna inanıyor ve sürdürülebilirliği stratejik öncelikleri arasında değerlendiriyoruz. 

Sözü Ford Otosan Liderimiz Haydar Yenigün’e bırakıyoruz: 
 “Ford Otosan olarak iklim değişikliği ile mücadele kapsamında belirlediğimiz sürdürülebilirlik hedeflerimiz doğrultusunda Yeşil Mutabakat’ın gerekliliklerini sağlamak için tüm gücümüzle çalışmalarımızı hızlandırdık. Amacımız, Yeşil Mutabakat’ta ilk önemli dönüm noktası olan 2030 yılını hazır karşılamak. Ford Otosan olarak İklim Değişikliği Eylem Planımız kapsamında, düşük emisyonlu araçlar geliştirerek sürdürülebilir ulaşım çözümleri sunmak için ve aynı zamanda “Çevreci ve verimli üretim” anlayışı ile 2030’da araç başı karbon salımlarını Yeşil Mutabakat ile uyumlu şekilde azaltmayı ve 2050’de karbon-nötr olmayı hedefliyoruz. Bunu, yeni nesil araç portföyümüz ve batarya dahil kurguladığımız esnek üretim ve entegre yaklaşımımız ile gerçekleştirmeyi öngörüyoruz. Türkiye’deki iş dünyasının aktif bir üyesiyiz; Türkiye’den sivil toplum örgütlerinin Avrupa'da benzer sorunlarla baş eden paydaşlarıyla daha yakın ilişkiler kurmaları için, gelecekte de sivil toplum diyaloğu projelerine daha fazla kaynak ayrılmasını umuyoruz.”