Süha Derbent İle Karla Kaplı Yollardan Geçen Kartalkaya Gezisi

suhakartal
suha derbent

Süha Derbent

Kartalkaya’ya kar yağdığını öğrendiğim andan itibaren içim içime sığmadı ve Ford Ranger Raptor ile yola düştüm. Foça’dan yola çıktım. Yol uzundu ama Raptor otoyolda keyifli ve konforlu bir sürüş imkanı sunduğu için neredeyse hiç yorulmadan Kartalkaya’ya ulaştım. Raptor iyi bir arazi aracı olarak bilinse de otoyol sürüşü de gerçekten çok konforlu. Özellikle Spor Mod ile kullanmanın ayrı bir dinamizmi ve keyfi var. Ayrıca yol boyunca Raptor’un Şerit Takip Sistemi sayesinde rahat bir sürüş gerçekleştirdim. 

Raptor İle Kusursuz Bir Deneyim

Kartalkaya’da kar yağışı eskiden olduğu gibi erken başlamıyor artık. Ve maalesef sezon da kısaldı. Bu nedenle kar haberini uzun süre beklemiştim. Ulaştığımda ise kar yağışı sürüyordu. Yağış kaldığım süre boyunca da devam etti. Dağa çıkmak tıpkı otoyolda araç kullanmak gibiydi çünkü bu karlı ve buzlu yollar Raptor için adeta çocuk oyuncağı. Hatta yolda önlem almadan yola çıkanlara zincir takma hizmeti sunanların “kaygan yol çıkamazsınız” diye bağırışları arasından geçerken güldüm kendi kendime. Ana yol, araç geçişleri olduğu için ve belli aralıklarla temizlendiği için yüksek kar barındırmıyordu. Rüzgarın etkisi ile cam gibi donmuş alanlar var elbette. Raptor yukarı çıkan bu anayol üzerinde otoyolda araç kullanmaktan farksız bir deneyim sundu. Ama elbette zorlu yolları denemek istedim ve denedim de. 

Karla Kaplı Yolda Raptor

Raptor’u orman içine giren karla kaplı yollara sürdüm. 4 Çeker ve Kar Modu süper performansı ile çok büyük bir eğlence kaynağı oldu benim için. En küçük bir sorun yaşamadan doğanın derinliklerini keşfetmek gerçekten çok zevkliydi. Gider gitmez doğanın henüz araç girmemiş yerlerine ulaşmaktan kendimi alıkoyamadım. 

Akşam hava kararmaya başladığında kar yağışı şiddetini arttırdı. Ben de artık otele yerleşme zamanı diye düşünerek her zaman kaldığım Golden Key Kartalkaya oteline giriş yaptım. Akşam yemeğindeki pancarlı risotto harikaydı. 

Sabah erkenden kalkıp çevreyi keşfe koyuldum. Raptor’un 4 Çeker ve Kar Modu ile nasıl harikalar yarattığına yeniden tanık oldum. Hızımı alamayıp 2 kez aşağı inip tekrar yukarı çıktım. Ve bu arada henüz girilmemiş ve karın daha yüksek olduğu orman içi yolları da geçerek keyifli sürüşümü tamamladım. 

Doğanın zorlu koşulları ile mücadele ederken insanın kullandığı ekipmanlara, giyisilere ve aracına duyduğu güvenin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha anladım. Ford Ranger Raptor bulunduğum koşullarda gece ve gündüz benim keşfetme arzuma uygun yol alabilme yeteneği ile beni mutlu etti. Raptor doğada kendimle başbaşa kalabileceğim noktalara beni güvenle ve risk almadan ulaştırdı…

Birbirinden güzel Süha Derbent fotoğraflarına buradan bakabilirsiniz.