Balkan Ralli Kupası'nda Zaferin Adı Castrol Ford Team Türkiye!

SırbistanRalli

Türkiye’ye Avrupa şampiyonluğunu kazandırarak adını tarihe yazdıran Castrol Ford Team Türkiye takımımız, bu sezon ülkemizi Avrupa’da temsil ettiği Balkan Ralli Kupası’nın son ayağı olan Sırbistan Rallisi’nde “Gençler” klasmanını kazanarak “Balkan Gençler Şampiyonu” oldu. Takımın 1999 doğumlu, gelecek vaat eden genç pilotu Ali Türkkan ve co-pilotu Onur Vatansever, "Genç Pilotlar" ve "İki Çeker" kategorilerinde rakiplerini geride bırakarak şampiyon oldu. Bu zaferle “2021 Balkan Ralli Kupası Gençler Şampiyonu” ve “2021 Balkan Ralli Kupası İki Çeker Şampiyonu” unvanlarını kazanan Ali Türkkan, ralli branşında gençler klasmanında Türkiye’ye ilk uluslararası şampiyonluk kazandıran sporcu olma başarısını da gösterdi.
 
Avrupa Geleneğimize Devam Ediyoruz 
Sırbistan Rallisi’nde genç pilotumuz Ali Türkkan’ın koçluğunu yapan Castrol Ford Team Türkiye şampiyon pilotumuz Murat Bostancı ve co-pilotu Onur Vatansever ikilisi, Fiesta R5 otomobilleri ile 2015 Sırbistan Rallisi’ni kazanmış ve Avrupa Ralli Kupası’nda liderliğe yerleşerek sezon sonunda da 2015 Avrupa Ralli Kupası’nı Türkiye’ye armağan etmişlerdi. Aynı zamanda Castrol Ford Team Türkiye Direktörü Serdar Bostancı da 1991 yılında ‘YU Rally’ ismiyle koşulan Sırbistan Rallisi’ni Ford Sierra Cosworth otomobili ile bir defa kazandırmıştı.
 
Castrol Ford Team Türkiye, Avrupa Ralli Kupası (ERT) Finalini Garantiledi


Castrol Ford Team Türkiye’nin Sırbistan Rallisi’nde elde ettiği başarı ile bayrağımızı bir kez daha Avrupa Ralli Kupası Finali’nde dalgalandırdık. Takımımız ve genç pilotumuz Ali Türkkan, Balkan Ralli Kupası’nda şu ana kadar elde ettikleri puanlarla şimdiden Avrupa Ralli Kupası Finali’ne katılmaya hak kazanmış durumda. Avrupa Ralli Kupası Finali ise 4-6 Kasım tarihlerinde Almanya, Lausitz’de düzenlenecek.
 
Hedefimiz 15. şampiyonluk! 

Öte yandan sezon başından beri Türkiye Ralli Markalar Şampiyonası’nda liderliğimizi sürdürüyoruz. Castrol Ford Team Türkiye olarak bu yıl, 2021 Türkiye Ralli Markalar Şampiyonluğu, 2021 Türkiye Ralli Genç Pilotlar Şampiyonluğu ve 2021 Türkiye Ralli İki Çeker Şampiyonluğu'na doğru emin adımlarla ilerliyoruz.
 
2021 Türkiye Ralli Şampiyonası Takvimi:

16 – 17 Ekim Ege Rallisi İzmir (Asfalt)
13 – 14 Kasım Kocaeli Rallisi Kocaeli (Toprak)
27 – 28 Kasım İstanbul Rallisi İstanbul (Toprak)