Daha Huzurlu Sürüş Deneyimleri İçin: Mindfulness Car Konsepti

mindfulness

Son iki yıldır yaşanan olaylar yalnızca fiziksel sağlığımız için değil, zihinsel sağlığımız için de ne kadar dikkatli olmamız gerektiğini kanıtladı. Stres ve kaygıyı yönetmenin en önemli unsurlarından olan farkındalık ve anda kalmak, oldukça popüler ve etkili bir yöntem. Bu yöntemin sürüş deneyimine dahil etmek ve yolculukları daha keyifli hale getirmek mümkün. Münih’te geliştirilen Mindfulness Car, hem sürücüler hem de yolcular için günlük seyahatleri iyileştiren teknolojiyi ve özellikleri taşıyor. 

‘Akıllı ve farkında’ Ford aracınız, henüz arabaya binmeden hijyenik kabin havası sağlıyor. Sürücü koltuğunun da solunum ve kalp atış hızı üzerinde uyarıcı bir etkisi bulunuyor. Özellikle bu konseptin meditasyon kılavuzlarını oluşturan farkındalık öğretmeni ve yazar Mark Coleman’ın “Farkındalık, insanların daha odaklı, daha sakin olmasına ve daha fazla netlik elde etmesine yardımcı oluyor. Tüm bu özellikler sizi daha iyi bir sürücü yapabilir.” sözleri, sürüş deneyiminin akıllı teknolojilerle nasıl gelişebileceğine dair güçlü bir işaret. 

Farkındalık Tekniklerini Kullanmanıza Yardımcı Sistem

Birçok sürücü, farkında bile olmadan günlük sürüşlerinde farkındalık tekniklerini kullanabilir. Stresli bir anda sakince nefes almak için bir dakikanızı ayırmak veya enfes bir manzarayı izlemek için sadece aracınızı yolun kenarına çekmek kadar basit. Ford Kuga SUV'yi temel alan Mindfulness Car, bu tür etkinlikleri aşağıdaki özellikleri sayesinde yapabiliyor: 

●    Klima aracılığıyla, kilidi açtığınız anda temiz ve taze kabin havası sağlıyor.
●    Toz, koku, duman, alerjen ve bakteri boyutundaki parçacıkların neredeyse tümünü yok ediyor. 
●    UV-C ışık ile akıllı telefonlarda, ekranlarda ve yüzeylerde virüs ve mikropların üremesini durduruyor ve daha hijyenik bir kabin ortamı sağlıyor.
●    İklim kontrol sıcaklığı, belirli ambiyansları sağlamak için aydınlatma ile uyum içinde çalışıyor. Aydınlık bir sabah, sakinleştirici bir mavi gökyüzü ve yıldızların aydınlattığı bir gece gibi birçok sakinleştirici ambiyanstan birini seçebilirsiniz.
●    Giyilebilir cihazlar, sürücünün kalp atış hızını ve diğer fizyolojik ölçümleri izliyor ve kalp atışlarını koltuk mekanizmaları ve ortam ışığı ile senkronize ediyor.
●    Farklı durumlara özel belirlenen ve farkındalığı destekleyen müzik listeleri de araçta sizi bekliyor. Ruh haline uygun şekilde ayarlanabilen sürükleyici ve sakin sesler arasından dilediğinizi seçebilirsiniz.
●    Powernap özelliği ile molalarda ihtiyacınız olan uyku ortamını sağlıyor.
●    Yoga ve meditasyon için özel kılavuzlar ve rehberler içeriyor.

Ford olarak araç içi teknoloji için dikkatli bir yaklaşım benimsemenin, gelecekteki elektrikli araçların tasarımlarında yardımcı olabileceğine inanıyoruz. Bu sayede yolcuların seyahat ve şarj süresini çok daha kullanışlı ve rahatlatıcı bir şekilde geçirmelerine olanak sağlamayı hedefliyoruz.