Ege Rallisi ile 2021 ‘Markalar Şampiyonluğu’na Bir Adım Daha Yaklaştık

Ege Rallisi

Castrol Ford Team Türkiye olarak Shell Helix Türkiye Ralli Şampiyonası’nın 4. ayağı olan 30. Ege Rallisi için 16-17 Ekim tarihleri arasında İzmir’deydik. Mücadele oldukça yoğundu. Asfalt zeminde koşulan ve 2 güne yayılan yarışta değişken ve zaman zaman yoğunlaşan yağmur, sonucu da büyük ölçüde etkiledi. 

Türkiye Historic Ralli Şampiyonası ve Şevki Gökerman Ralli Kupası için de puan toplanan rallide genç pilotlarımız Ali Türkkan ve Emre Hasbay hem ‘2 çeker’ hem de ‘Gençler’ klasmanında şampiyonanın ilk 2 sırasında başladılar. İlk günün yüksek temposu ile ‘2 çeker’ ve ‘Gençler’de Ali Türkkan ve Aras Dinçer ikilisi zirveye yerleşirken, hemen arkasından Emre Hasbay ve Burak Erdener ikilisi onları takip etti. 2. günün 2. etabında genç pilotlarımız Ali Türkkan ve Aras Dinçer ikilisi maalesef yoldan çıkarak yarış dışı kaldı. Emre Hasbay ve Burak Erdener ikilisi ise birinciliğe tırmanarak gün boyunca ilk sıradaki yerlerini korudular ve takımımıza  ‘2 çeker’ ile ‘Gençler’ kategorisinde birinciliği getirdiler. Emre Hasbay ve Burak Erdener ikilisi bu 2 kategoride Castrol Ford Team Türkiye’nin diğer pilotu Ali Türkkan’ın önünde birinciliğe tırmanmayı başardılar.

Sezonun ilk 4 yarışında, takımımızın genç pilotları Ali Türkkan ve Emre Hasbay arasındaki yüksek rekabet sonucunda kategorilerindeki diğer ekiplerle aralarında büyük bir fark oluştu. 4 çeker Fiesta R5 araçları ile genel klasmanda ilk 3 sıra için mücadele eden Ümit Can Özdemir – Batuhan Memişyazıcı ikilisi ise bu araçla ilk sezonları olmasına rağmen bütün rakiplerini geride bırakarak zorlu yarışın ilk gününü birinci sırada tamamladılar.

Şampiyonanın En Güçlü Adaylarından Biri! 

2. günü kontrollü bir tempo ile sürdüren Castrol Ford Team Türkiye ekibimiz, yarışı da genel klasman ikincisi olarak tamamladı ve şampiyonanın bu sene ve önümüzdeki seneler için en güçlü şampiyon adaylarından biri olduğunu gösterdi. Castrol Ford Team Türkiye ekibimizle ‘Markalar’ şampiyonasında lider olarak başladığımız Ege Rallisi’nde puan farkını daha da açarak ‘2021 Markalar Şampiyonluğu’na bir adım daha yaklaştık. 

Fiesta Rally Cup’ta da Heyecan Doruktaydı 

Türkiye Ralli Şampiyonası kapsamında yapılan ve her kesimden ralli sürücüsüne açık tek marka kupası olan Fiesta Rally Cup da, Türkiye’deki operasyonuna Ege Rallisi’nde bütün hızıyla devam etti.

Ege Rallisi sonrası Fiesta Rally Cup’ta puan durumu şu şekilde oluştu:

  1. Okan Tanrıverdi (Fiesta R2)        37,4 puan
  2. And Sunman (Fiesta R2)            37,4 puan
  3. Serhan Türkkan (Fiesta Rally4)        32 puan

Fiesta Rally Cup pilotları bu yıl otomobil sporlarının duayen ismi Şevki Gökerman’ın anısına düzenlenen Şevki Gökerman TOSFED Ralli Kupası’nın Ege Rallisi ayağının ilk iki sırasında olma başarısını gösterdi. Ayhan Germiri– Mustafa Nazik ikilisi kupanın Ege Rallisi ayağını kazanırken, Okan Tanrıverdi – Sevilay Genç ikilisi ise hemen arkalarından ikinci sırayı elde ettiler. Fiesta Rally Cup detaylı puan durumuna buradan ulaşabilirsiniz. 

2021 Türkiye Ralli Şampiyonası Takvimi:

  • 13-14 Kasım Kocaeli Rallisi (Toprak)
  • 27-28 Kasım İstanbul Rallisi (Toprak)