Hitit Rallisi’nden Markalar Birinciliği ile Döndük!

Hitit rallisi-ford-rally-castrol-team-turkiye-araba-fiesta

Ankara Otomobil Sporları Kulübü ve Kahramankazan Belediyesi iş birliğiyle, 5 yıllık aranın ardından 3-4 Temmuz tarihlerinde 47.’si gerçekleştirilen Hitit Rallisi’nden “Markalar Birinciliği” ile dönmenin gururunu yaşıyoruz. Türkiye Ralli Şampiyonası’nın 2. ayağı Hitit Rallisi’nde geleceğimiz olan genç pilotlarımızla yarıştık ve Türkiye’de ilk kez yarışan Ford Fiesta Rally3 modelimizin yeteneklerini ralli severlerle buluşturduk. Başarılarından dolayı ralli takımımız Castrol Ford Team Türkiye’ye teşekkür ediyoruz.

Hitit Rallisi’nden Kısa Kısa

  • Toplam uzunluğu 334,6 kilometre olan ralli, yarışmaya katılan ekiplere Türkiye Historic Ralli Şampiyonası ve Şevki Gökerman Ralli Kupası için puanlar sağladı.
  • 3 Temmuz Cumartesi günü saat 12.00’da, Bilkent Otel önünde start alan ekipler, rallinin ilk gününde Güvenç, Uçarı ve İnceğiz etapları üzerinde yarıştı.
  • 4 Temmuz Pazar günü sabah 09.00’dan itibaren yeniden start alan ekipler, aynı 3 özel etabı bir kez daha geçerek Bilkent Otel’deki finiş seremonisi ve ödül töreni ardından heyecan dolu Hitit Rallisi’ni tamamladı.
  • Castrol Ford Team Türkiye olarak, yeni 4 çekerimiz “Fiesta Rally3” otomobil modelimizi Türkiye’de ilk defa Hitit Rallisi’nde görücüye çıkardık. Ralli sporunda dünyada bu yıl ilk kez başlatılan “Rally3” sınıfı için tasarladığımız ilk otomobilimiz olan Ford Fiesta Rally3, genç pilotumuz Erol Akbaş ve co-pilotu Egemen Dural öncülüğünde yarışı baştan sona sorunsuz bitirerek “Sınıf 3” birinciliğini elde etti.
  • Takımımızın gelecek vadeden genç yeteneklerinden Emre Hasbay – Ali Emre Yılmaz ikilisi Fiesta R2T ile “Genç Pilotlar” kategorisinin birincisi oldular. Ekibimiz “İki Çeker” sınıfında ise son etaba kadar süren kıyasıya mücadelenin ardından sadece 1.2 saniye farkla ikinci sırada yer aldı.
  • Genç yıldız pilotumuz Ali Türkkan ise Aras Dinçer co-pilotluğunda yarışın ilk gününde göz doldurdu. İki çeker otomobilleri Fiesta Rally4 ile yarışın en uzun etabı olan ikinci etapta “Genel Klasman” birinciliğini elde ederek büyük başarıya imza attı.
  • “Genel Klasman”da yarışın ilk etabını kazanarak liderliğe oturan Ümitcan Özdemir – Batuhan Memişyazıcı ikilisi ise ikinci etapta talihsiz bir lastik patlaması ile geriye düştü. Enerjilerini kaybetmeden vites yükselten ikili, 3.’lüğe kadar tırmanarak yarışı podyumda bitirdi ve ileriki yarışlarda zirve mücadelesine ortak olacaklarının sinyallerini verdi.

Genç Pilotlarımız Her Zaman Başarının Peşinde

Hitit Rallisi’nde Ford Fiesta Rally3 sürücü koltuğuna genç pilotumuz Erol Akbaş oturdu. Co-pilot koltuğunda diğer genç yeteneklerimizden Egemen Dural vardı. Rallide yarışan diğer genç ekibimiz ise 1999 doğumlu Efecan Yazıcı ve co-pilotu Harun Arslan’dan oluşuyordu. Emre Hasbay’ın co-pilotluğunu yapan 1997 doğumlu Ali Emre Yılmaz da Castrol Ford Team Türkiye takımımız adına co-pilot kadrosunda yer aldı.

Takımımızın genç ve yıldız pilotlarından Ali Türkkan ise bu yarışta sağ koltukta oturacak olan deneyimli co-pilot Aras Dinçer’in tecrübelerinden faydalandı. Co-pilotluk kariyerine Ali Türkkan’ın doğduğu yıl olan 1999 yılında Ford takımında başlayan Aras Dinçer, tecrübelerini Ali Türkkan ile paylaştı.

Castrol Ford Team Türkiye ralli takımımızın 2 kez “Gençler” şampiyonluğuna sahip diğer bir genç pilotu olan And Sunman da kullandığı Fiesta R2 ralli otomobili ile hem “Gençler” hem de “İki Çeker” şampiyonalarında yarışacak isimler arasında yer alıyor.

Fiesta Rally Cup’ta da Heyecan Doruktaydı

Ankara’nın değişken hava şartlarına, hatta zaman zaman dolu ve çok şiddetli yağmur yağmasına rağmen, Fiesta Rally Cup’ta çekişme ve heyecan hiç eksik olmadı. 10 ekibin start aldığı Fiesta Rally Cup’ta bir önceki yarışta yaşadığı şanssızlık sonucu ralliyi tamamlayamayan Serhan Türkkan - Koray Akgün ikilisi Ford Fiesta R2 ile yarışın ikinci etabından itibaren kalktıkları atağı son etaba kadar sürdürerek güçlü rakiplerinin arasından sıyrılmayı başardı. Serhan Türkkan bu sonuçla Fiesta Rally Cup’ın hem “Genel Klasman” hem de R2 grubunun 1.’si oldu.

Tansel Karasu - Yüksel Karasu ikilisi ise Fiesta Rally4 araçlarıyla bu yarışta da hızlı ve istikrarlı tempolarını koruyarak zorlanmadan Fiesta Rally Cup’ta bitiş çizgisine 2. sırada geldiler. Karasu kardeşler, böylelikle Rally4/R2T grubunun da kazananı oldular. Castrol Ford Team Türkiye'nin genç pilotu And Sunman ve tecrübeli co-pilotu Özden Yılmaz, Fiesta R2 araçlarıyla Fiesta Rally Cup’ta girdikleri mücadeleden 3. sırada çıkmayı başardılar. And Sunman aynı zamanda Hitit Rallisi’nde “Genç Pilotlar” klasmanında 4. sırayı elde etti. Fiesta ST ile yarışan Emrah Ali Başo - Yasin Tomurcuk ikilisi ST/R1/R1T grubunu tüm yarış boyunca domine ederek grup kupasını kazandılar.

Fiesta Rally Cup pilotlarımızla TOSFED Ralli Kupası’nı domine etmeye devam ediyoruz. Yetenekli ve genç pilotlarımızla Hitit Rallisi’nin ilk iki sırasını parselledik. Okan Tanrıverdi – Sevilay Genç ikilisi Fiesta R2’leri ile kupanın Hitit Rallisi ayağını kazanırken, Emrah Ali Başo – Yasin Tomurcuk ikilisi sadece 2,7 saniye farkla ikinci sırayı elde ettiler.

Hitit Rallisi Sonrasında Fiesta Rally Cup Sıralaması

  1. Tansel Karasu - Yüksel Karasu 31,6 puan
  2. And Sunman – Özden Yılmaz 26,4 puan
  3. Okan Tanrıverdi – Sevilay Genç 17,8 puan

Fiesta Rally Cup güncel puan durumuna bu sayfa üzerinden ulaşabilirsiniz.

2021 Türkiye Ralli Şampiyonası Takvimi

7-8 Ağustos Yeşil Bursa Rallisi (asfalt) 4-5 Eylül Ege Rallisi Denizli (toprak) 25-26 Eylül Kocaeli Rallisi (toprak) 23-24 Ekim İstanbul Rallisi (toprak)