Seviye-4 Otoban Pilotu Projemizle “Ulaşımda Aklın Yolu Sektöre Katkı Ödülü”nü Kazandık!

seviye-4-otoban-pilotu-ulasimda-aklin-yolu

Akıllı ulaşım sistemleri alanında, sektördeki en iyi fikirlerin görücüye çıktığı Ulaşımda Aklın Yolu Ödülleri’nden keyifli ve kıvançlı bir şekilde dönüyoruz. Seviye-4 Otoban Pilotu projemizle Sektöre Katkı Ödülü’nü kazanmamızı sağlayan, projede emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz.

Her sene düzenlenen SUMMITS Uluslararası AUS Zirvesi doğrultusunda takdim edilen Ulaşımda Aklın Yolu Ödülleri, 17-18 Haziran’da İstanbul Lütfi Kırdar Kongre Merkezi’nde gerçekleşen ICSG İstanbul 2021 Fuarı kapsamındaki törenle sahiplerini buldu. Sektörün önemli isimlerini buluşturan etkinlikte birbirinden yaratıcı fikirler jüri önüne çıkarken biz de otonom taşımacılık üzerine geliştirdiğimiz projemizle oradaydık! Seviye-4 Otoban Pilotu projemizi Sektöre Katkı Ödülü’ne layık gören değerli jüri ekibine buradan teşekkürlerimizi iletiyoruz.

Seviye-4 Otoban Pilotu Nedir?

Seviye-4 Otoban Pilotu projemizi, sürücüye ihtiyaç duymadan, diğer bir deyişle tam otonom şekilde belirlenen rotalar üzerinde ulaşım sağlayabilen bir akıllı sistem olarak tanımlayabiliriz.

Seviye-4 Otoban Pilotu, araca eklenen kamera radar ve lidar sensörleriyle çevresindeki trafik levhalarını, yol genişliklerini ve yolda seyir halinde olan araçları tanımlayarak taşımacılığı otonomlaştırıyor. Sistem ayrıca oluşturduğu çevre modeliyle algıladığı hareketli objelerin davranışlarını tahmin edebiliyor.

Seviye-4 Otoban Pilotu Projemizle Neyi Hedefledik?

Seviye-4 Otoban Pilotu projemizle, dağıtım merkezleri arasındaki taşımacılığı otonomlaştırmayı hedefliyoruz. Peki, bu hedefimizin toplumumuza ne getirileri olacak?

Projemizin iki önemli çıktısı var. Öncelikle otonom araçlarla insan kaynaklı kazaları %90 oranında azaltarak toplum refahını artırmayı ve yakıt tüketiminde daha verimli olarak C02 tüketimini düşürmeyi; böylece yaşamakta olduğumuz iklim krizine karşı bir çözüm olmayı planlıyoruz. Bu getirilerin yanı sıra ayrıca taşımacılık maliyetlerini düşürmeyi ve araçların günlük çalışma saati kapasitesini arttırarak sektöre fayda sağlamayı hedefliyoruz.

Lojistiğin Geleceği Otonom Sistemlerde!

Lojistik sektörü her geçen gün daha da gelişen otonom sistemlerle yeni bir dönüşüm geçiriyor. Gelecekte taşımacılığın tamamen akıllı sistemler doğrultusunda planlanacağını öngörebiliyor ve bu doğrultuda projelerimize ağırlık veriyoruz. Seviye-4 Otoban Pilotu projemizi de bu vizyonumuz doğrultusunda tasarladık. Kazandığımız Sektöre Katkı Ödülü ile doğru yolda olduğumuzu gördük. Şimdi daha iyilerini düşünme vakti!