Castrol Ford Team Türkiye İçin Sırada 2021 Markalar Şampiyonluğu Var

Castrol

Geçtiğimiz hafta Avrupa Ralli Kupası Finali’nden “Gençler” ve “İki Çeker” Şampiyonluğu’nu ile dönmenin sevinci devam ederken Castrol Ford Team Türkiye olarak 13-14 Kasım tarihlerinde gerçekleştirilen Shell Helix 2021 Türkiye Ralli Şampiyonası’nın 5. ayağı olan 38. Kocaeli Rallisi’ni başarıyla tamamladık. 

38. Kocaeli Rallisi’ne Genç Pilotlarımız Damgasını Vurdu! 

Ümit Can Özdemir genel klasmanda yarışı kazanan isim oldu, Emre Hasbay ise “Gençler” kategorisinde rakiplerini geride bırakarak 2021 şampiyonluğuna erişti. Bu önemli başarı ile 2021 yılında hedeflediğimiz şampiyonlukların birini daha kazanarak Kocaeli Rallisi’ni sonlandırdık. 

2 gün süren Kocaeli Rallisi’nde, 7 etapta toplamda 304 kilometre yol kat edildi. Genç pilotlarımız Emre Hasbay ve Ali Türkkan bu ralliye hem “İki Çeker” hem de “Gençler” klasmanında şampiyonanın ilk 2 sırasında başladılar. Yüksek tempoda süren yarışta “İki Çeker” ve “Gençler”de genç pilotumuz Emre Hasbay ve co-pilotu Burak Erdener, Ford Fiesta R2T’nin direksiyonunda muhteşem bir performansla zirveye yerleşti. Böylece sezon sonuna bir yarış kala kazanılması hedeflenen şampiyonlukların başında gelen “Türkiye Ralli Genç Pilotlar Şampiyonası”nı kazanmayı da garantiledi.  

“Drive To The Future”dan, Şampiyonluğa: Emre Hasbay

2019 yılında, genç ve yetenekli pilotları desteklemek amacıyla düzenlediğimiz “Drive to the Future”da pilot seçmelerini geçerek başladığı kariyerinde Emre Hasbay yeteneğini ve istikrarını ispat ederek ilk şampiyonluğunu kazandı.

Emre Hasbay ve Burak Erdener ikilisi zirveye yerleşirken, hemen arkasından, geçtiğimiz hafta Türkiye’ye “Gençler” sınıfında Avrupa Ralli Kupası’nı kazandıran Ali Türkkan ve co-pilotu Aras Dinçer onları takip ederek “Genç Pilotlar” sınıfında ikinci olmayı başardı. 

Bu yıl dört çeker Fiesta R5’in direksiyonuna ilk kez geçen Ümit Can Özdemir ve co-pilotu Batuhan Memişyazıcı ikilisi, Türkiye Ralli Şampiyonası kariyerlerindeki ilk galibiyetlerini kazanarak 38. Kocaeli Rallisi’ni “Genel klasman” birincisi olarak tamamladı. Pilotlarımız, Kocaeli Rallisi’nin toprak zeminli etaplarında hızlarını her etapta artırarak önümüzdeki yarışların ve şampiyonanın bu sene ve önümüzdeki seneler için en güçlü adaylarından biri olduklarını gösterdiler.

20’li Yaşlardaki Genç Pilotlar Türkiye Gençler Şampiyonasını Domine Etti

Bu yıla başarılı bir başlangıç yaptık. Genç ve gelecek vadeden pilotlarımız Türkiye Ralli Genç Pilotlar Şampiyonası’na damgasını vurdu. Türkiye Gençler Şampiyonası’nda birinci sırada Ford Fiesta R2T aracı ile Emre Hasbay, ikinci sırada Ford Fiesta Rally4 aracı ile Ali Türkkan yer aldı. Ford Fiesta R2T ve Ford Fiesta Rally4 araçlarında Ford’un uluslararası ödüllü motoru 1,0 EcoBoost kullanılıyor. Ford Fiesta Rally4’te ise 1.0 EcoBoost motorun ralli için geliştirilmiş 210 HP gücündeki versiyonu kullanılıyor.

Castrol Ford Team Türkiye olarak, Türkiye Ralli Şampiyonası’nda aynı anda 20’nin üzerinde otomobil yarıştırdık ve ralli sporunun altyapısına destek sağlamaya devam ediyoruz. Üstelik sezon başından beri Türkiye Ralli Markalar Şampiyonası’nda liderliği sürdürüyoruz. Ekibimiz, bu yıl 15’inci şampiyonluğa doğru emin adımlarla ilerliyor. Castrol Ford Team Türkiye olarak, sezon sonunda 2021 Türkiye Ralli Markalar Şampiyonluğu ve 2021 Türkiye Ralli İki Çeker Şampiyonluğu’nu da müzemize taşımayı hedefliyoruz.  

2021 Türkiye Ralli Şampiyonası’nda Sıradaki Yarış: 

  • 27-28 Kasım İstanbul Rallisi (Toprak)