Dijital Autoshow’da Gelecekle Gerçeği Buluşturuyoruz

kapak2autoshow
özgür yücetürk

Özgür Yücetürk Ford Türkiye İş Alanı Lideri

Bu yıl ilk kez dijital olarak gerçekleştirilen "Autoshow 2021 Mobility" fuarında 14 – 26 Eylül tarihleri arasında geleceğin teknolojileri ile donatılan en yeni araçlarımızı sergiliyoruz. Her ne kadar sizleri geçmiş yıllarda olduğu gibi standımızda ağırlayıp Ford Dünyası’nı deneyimletmeyi istesek de bu kez teknolojinin sunduğu avantajlardan yararlanarak sizlere çok farklı bir fuar deneyimi hazırladık. Buraya tıklayarak 14-26 Eylül günlerinde yayında olacak Dijital Autoshow’da sanal turunuzu başlatabilirsiniz. 

Elektrikli, Hibrit ve Bağlantılı Gelecekte Bizi Neler Bekliyor? 

Ford olarak, 2020 yılında, "Geleceği Bugünden Yaşa" ana temamız ile otonom, bağlanabilir ve elektrikli araçların rol oynayacağı gelecek için yeni bir vizyon belirledik. On yıllık stratejimizi ağırlıklı olarak elektrikli araçlar, mobilite ve bağlanabilirlik olmak üzere netleştirdik. Teknolojik dönüşümün bir getirisi olarak artık herkes akıllı cihazlarına her yerden ulaşmak, işlerini hızlıca halletmek, çözüm odaklı, güvenli bir bağlanabilirlik (akıllı mobilite) talep ediyor. Bununla birlikte, giderek daha da kritik hale gelen bir iklim krizi ile karşı karşıyayız. Gelecek nesillere sürdürülebilir bir dünya bırakmak için tüketim alışkanlıklarımızı her anlamda gözden geçirmemiz gerekiyor. 

Karbon Nötr Taşımacılık

Otomotiv sektörü olarak daha yaşanabilir bir dünya yaratmadaki rolümüz büyük. Emisyonları azaltmak ve iklim değişikliğiyle mücadeleye ivme kazandırmak için taşımacılık sektörünün karbon nötr olması yolunda alınan kararlar oldukça önemli. Bu kararların ve elektrikli araçların, ulaşımın geleceğinde kilit rol oynayacakları öngörülüyor. 2030 yılına geldiğimizde dünyadaki elektrikli araç satışlarının, %30’u aşmasını bekliyoruz. 

Yeni Bir Elektrikli Dönemin Başlangıcı, Ford'un İlk Tam Elektrikli SUV'si: Mustang Mach-E

Şimdiden, geleceğe açılan kapının ardında neler olduğunu; en ikonik iki model olan Mustang March-E ile F150 ve bizim için ayrı önem taşıyan E-Transit modellerinde gerçekleştirdiğimiz yenilikler üzerinden rahatlıkla görebiliriz. Yepyeni Mustang Mach-E, Ford için yeni bir elektrikli dönemin başlangıcını sembolize ediyor.

E-Transit, ticari araç portföyümüzde, hem bizim hem de ticari işletmeler ve filo müşterileri için heyecan verici bir yolculuğun başlangıcı olarak öne çıkıyor. Portföye eklenen bu ikonik araçlarla birlikte 2030 yılında global satışlarının %40’ının elektrikli olmasını hedefliyoruz.

Ayrıca yepyeni bir organizasyon yapısı ve iş birlikleri de hayatımıza giriyor: Uber, Lyft ve e-scooter, Spin, Motivate gibi projelerle sadece geleceğin araçlarının değil, geleceğin şehirlerinin inşa edilmesine de yardımcı oluyoruz. 

Gelecekle Gerçeği Buluşturuyoruz! 

Bugün artık, otomotivde gelecek ve gerçek arasındaki boşluk kapanırken, Ford olarak geleceği bugünden yaşamaya yönlendiren teknolojiler ile gelecekle gerçeği buluşturuyoruz.

Peki bu ne anlama geliyor? 

Sadece araçlarımızdan ve bugünün teknolojilerinden değil, bir yaşam tarzı sunmaktan söz ediyoruz. Bu kapsamda geleceğin teknolojileri ile bezenmiş benzersiz bir yeni nesil müşteri deneyiminden, mobiliteden, akıllı ulaşım ve sürdürülebilir şehirler konusunda alacağımız etkin rol ve hizmetlerimizden bahsedeceğiz. 

Bunu nasıl yapacağımızı merak ediyorsanız, Dijital Autoshow’da bu vizyonumuzu deneyimleme şansınız olacak. Dijital Autoshow’da sizlere sunduğumuz araçlarımız, daha sürdürülebilir motor teknolojilerine, otonom ve bağlantılı özelliklere sahip, Ford’un "Gelecek" vizyonunu yansıtan modeller. 

Şimdiye kadar ticari araçlarda sunduğumuz yenilikçi teknolojilerle, Türkiye’de bu alanda öncü olarak otomotiv sektöründe geleceği tasarlamaya, elektrikli ve hibrit araç üretiminde dünya çapında rol üstlenmeye devam ediyoruz. 

Sürdürülebilir bir yaşam, çevreci ve ekonomik sürüş konusunda öncü olma misyonumuz doğrultusunda Türkiye'nin ticari lideri olarak segmentinin ilk ve tek hibrit ticari modellerini ürettik ve Türkiye’de müşterilerimize sunduk.

Türkiye’nin ve Avrupa’nın ilk ve tek Hibrit Aracı: Custom PHEV

Kocaeli Fabrikamızda üretilen Türkiye’nin ve Avrupa’nın ilk ve tek yerli şarj edilebilir, hibrit elektrikli ticari aracı Custom PHEV ile başlayan elektrikli yolculuğumuz her geçen gün güçlenerek devam ediyor. Bu gelişmenin ardından, Ford’un tam elektrikli ilk Transit modeli E-Transit’in Avrupa'ya yönelik seri üretimini gerçekleştirme sorumluluğunu aldık. 

İlk Tam Elektrikli Transit 

Dünyanın en çok tercih edilen hafif ticari aracı olma özelliğine sahip efsane Transit aracımızın ilk tam elektrikli versiyonunu 2022 yılının ikinci yarısında sizlerle buluşturmayı hedefliyoruz. Gölcük fabrikamızda üretilen E-Transit aracımız, segmentinin en güçlü elektrik motoruna sahip olacak. 

Gelişmiş Araç İçi Multimedya Sistemimiz Ford "SYNC4"

Binek tarafta ise Ford’un elektrifikasyon stratejisine paralel en yeni modelleri size sunmak üzere planlamalarımızı yapıyoruz. Autoshow vasıtasıyla da ileri sürüş destek teknolojileri, Sync4 iletişim ve eğlence sistemi gibi en yeni teknolojilere sahip araçlarımızı görücüye çıkarıyoruz. Bunlardan en iddialısı ise Ford aracınızın sürüş keyfini çok daha güvenli bir şekilde yaşamanıza yardımcı olan gelişmiş araç içi multimedya sistemimiz Ford SYNC4. SYNC 3’e kıyasla iki kat daha hızlı işlemciye sahip. 8 ile 15,5 inç arasındaki ekran boyutlarında kullanılacak olup ekranı 2’ye bölerek aynı anda farklı 2 özelliği ekrandan kontrol edebilmemize olanak sağlıyor. 

SYNC 4 ile Apple CarPlay, Android Auto ve SYNC AppLink özelliklerini kablosuz bağlantı ile kullanabilir hale geleceğiz ve araç kılavuzuna hızlıca ulaşabileceğiz. Ayrıca çok yakında kablosuz yazılım güncellemesi özelliğine de sahip olacak. 

SUV Ailemizin En İddialı Üyesi: Elektrikli Ford Mustang Mach-E

SUV ailemizin en yeni ve en iddialı üyesi ise, tamamen Elektrikli Ford Mustang Mach-E! Gelecek yıl içinde Mustang ruhuna sahip elektrikli bir SUV olan Mustang Mach-E’yi, heyecanla bekleyen müşterilerimizle buluşturacağız. Mustang Mach-E ‘Car and Driver’ tarafından 2021 yılının elektrikli aracı seçilerek kendini kanıtladı. 

45 Dakikada %80 Şarj

Mustang Mach-E, 335 ile 600 km arası menzile sahip. Ayrıca hızlı şarj özelliği ile 45 dakika içerisinde %80 şarja ulaşılabiliyor. Bunlara ek olarak ilk defa Mach-E’de sunmaya başlayacağımız özelliklerden birisi de tek pedaldan sürüş seçeneği. Bu özellik sayesinde müşterilerimiz aracın hızlanıp yavaşlamasını tek pedal üzerinden yönetebilecek ve özellikle dur-kalk trafikte sürüş konforunun keyfini çıkarabilecekler. 

Puma Hibrit Modellerimiz De Yolda! 

Geçtiğimiz yıl amiral gemimiz olan öncü SUV modelimiz Kuga’nın plug-in hibrit modelini Avrupa’da sizlerle buluşturmuştuk. Şimdi de geçtiğimiz yıl lansmanını gerçekleştirdiğimiz ve büyük ilgi gören Puma’nın hibrit modelini sunmak için çalışmalarımız devam ediyor. 

EcoBoost motor ve ilk kez 7 ileri otomatik şanzıman ile birlikte, yılın son çeyreğinde Puma’nın Hibrit versiyonunu müşterilerimize sunacağız. Dizel motor seçeneğine güçlü bir alternatif olarak sunacağımız Puma’nın Hibrit modeliyle %10'a varan yakıt tasarrufu sağlayacağız.
 
Stil Sahibi, Etkileyici Ford Bronco

Diğer yandan, retro stili, etkileyici arazi yetenekleri ile dünya çapında ses getiren Ford Bronco’yu Türkiye pazarında da sunmak için fizibilite çalışmalarımıza devam ediyoruz. 

Ranger Raptor da Autoshow’da Sizi Bekliyor

Ford’un efsanevi Ford F150 Raptor’undan ilham alarak geliştirdiği, 213 PS güce sahip ve 500 Nm tork üreten yüksek performanslı yeni pick-up modeli Ranger Raptor da Autoshow’da Ford Performance ruhunu sonuna kadar yansıtmak için ziyaretçilerini bekliyor. 

Avrupa’nın en çok satan pick-up’ı unvanına sahip Ranger’ın Ranger 4x4 Wildtrak versiyonu, olası çarpışmaları önleyen veya etkilerini azaltan Yaya Algılama Özelliğine Sahip ‘Çarpışma Önleme Yardımcısı’, ‘Akıllı Hız Sistemleri (ISA)’ ve Otonom Acil Frenleme (AEBS) teknolojileriyle yollara çıkan sınıfının ilk modeli olarak Autoshow’da yerini aldı. 

Yeniliklerimizi geliştirirken çalışmalarımızı sadece bugünkü ihtiyaçları değil, geleceği de göz önünde bulundurarak sürdürüyoruz.

Ford Anında ile Tanışın:

Müşterilerimizi odağımıza alarak dönüşürken dijital stüdyo ile araçları uzaktan canlı tanıma, Ford Anında ile yeni aracınızı kapınıza teslim etme imkanları sunuyoruz. Ford Kapıdan Al Kapıya Teslim ve Görüntülü Görüşme hizmeti ile bambaşka bir servis ve bayi deneyimi geliştiriyoruz. “İyi ki yanımda Ford var” dedirtebilmek bizim için her zaman çok değerli, bu sebeple sizlerin sürekli yanında olarak kişiye özel deneyim sunma konusundaki ilk adımımızı Benim Ford'um platformu ile attık. 

Ve şimdi bunu daha da ileriye taşıyacağız. 

Ford+ ile Katma Değerli Ürün ve Hizmet

Geçtiğimiz günlerde global lansmanı yapılan Ford+ kapsamı çerçevesinde Ford Avrupa, ticari filo araç tarafında sürecin adaptasyonunu Ford Live ile başlattı. Bu inisiyatifle sadece ürün değil, ürün ile hizmeti bir arada sunarak müşterileri ile sürekli temas halinde olmayı hedefliyor. Bir işletmenin filosundaki Ford marka ticari araçların çalışma verimliliğini %100’e taşımayı amaçlayan platform gerçek zamanlı araç verilerini kullanacak. Biz de bu konu ile ilgili Türkiye pazarı için çalışmalarımıza başladık ve en hızlı şekilde süreci hayata geçirmeyi planlıyoruz. 

Ayrıca bağlı araçların de gelmesiyle birlikte, Avrupa’da Ford müşterilerinin hayatının büyük bir parçası olan FordPass'i de sizlerle buluşturacağız. 

Mevcut durumda müşterilerimiz ile sene içerisinde ortalama 2-3 kere temas halindeyken, FordPass'in hayatımıza girmesiyle artık müşterilerimizin her an yanında olacağız.  

Örneğin; acil olarak yetişmeniz gereken bir yer var fakat araç anahtarını bulamıyorsunuz. Anahtarınızı aramakla zaman kaybetmeden, FordPass üzerinden belirleyeceğiniz bir şifre sayesinde telefonunuzu araç anahtarı olarak kullanıp yola çıkabilme imkanı bulacaksınız. 

Bağlantılı araçlarla birlikte müşterilerimiz ile sürekli temas halinde olarak onlara kişiselleştirilmiş deneyimler sunmayı hedefliyoruz. Bu kapsamda geliştireceğimiz sadakat ve segmentasyon projelerimiz ile ve yapacağımız iş birlikleri sayesinde onları daha yakından tanıyacak, tercihlerine uygun hizmetleri müşterilerimiz talep etmeden önce biz onlara teklif edeceğiz. 

Bu heyecan verici dönüşümü deneyimlemenizi sağlamak, Ford’un en yeni modellerini, yeni nesil teknolojileri ve ‘geleceği’ sizlerle buluşturmak için sabırsızlanıyoruz. 

Bu yolculukta en büyük arzumuz, gelecek ve gerçek arasındaki boşluğu kapatmak. Sizlere geleceği bugünden yaşatmak.

Tüm ziyaretçilere keyifli bir dijital Autoshow deneyimi diliyorum.