2020 PHSA Ödülleri’ndeki Başarımız!

PHSA Ödülleri

Ford Motor Company’nin geleneksel İş Sağlığı ve Güvenliği Ödülleri’nde bu yıl globalde “Endüstriyel Hijyen” ve Avrupa bölgesinde “Güvenlik İnovasyon” kategorilerinde 2 ödüle layık görüldük. Heyecanlıyız, gururluyuz ve daha iyilerini yapmak için bir o kadar azimliyiz!

Ödüllerimiz

Kocaeli Gölcük Fabrikası Gövde Üretim Alan Müdürlüğümüz, Endüstriyel Hijyen kategorisinde “Transit Hattı Ön Kapı ve Tavan Konumlama Sacı Kesme Projesi” ile dünya birincisi oldu!

Sancaktepe Yedek Parça Depomuz, Güvenlik İnovasyon kategorisinde “Güvenli Sevkiyat Projesi” ile Avrupa birincisi oldu!

Projelerimize Yakından Bakın

“Transit Hattı Ön Kapı ve Tavan Konumlama Sacı Kesme” projemizi özetleyelim: Transit araçlarda tavan ve ön kapı konumlama prosesleri sırasında kullanılan sac kulaklar, konumlama sonrası manuel pnömatik makaslarla kesilir. Manuel kesim esnasında el kesilme risklerinin yanı sıra kesim yapan operatörlerin bilek ve kollarında ergonomik zorlanma, gürültü ve vibrasyon maruziyeti bulunur. Projemizle her iki proseste de konumlama sacı kesim işlemini otomatik hale getirerek el kesilme riskini bertaraf ettik; gürültü, ve titreşim maruziyetini ortadan kaldırdık. Projemizde çalışan Gövde Üretim Alan Müdürlüğü Transit Hattı Bakım, Üretim ve Proses Ekibindeki arkadaşlarımızı tebrik ediyoruz.

Güvenli Sevkiyat Projesi ile rampa ve araç arası sıkışma kaynaklı kazaların önüne geçmeyi hedefledik. Alan tarama ve metal algılama üzerine kurguladığımız otomasyon ile sevkiyat prosesini etkilemeden tehlikeli bölgeye girişleri engelledik. Bu projemizde çalışan Barış Kaya, Murat Kuru, Mevlüt Akdemir ve Onur Mert arkadaşlarımızı tebrik ediyoruz.

Emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Bu başarı hepimizin!