İmalatta Dijital Dönüşüm Yolculuğu Oturumunun Ardından

World-economic-forum-ford-otosan-dijital-dönüşüm-endüstri-4.0-akıllı-fabrika-smart-factory
hayriye karadeniz

Hayriye Karadeniz Dijital Ürünler ve Servisler Lideri

World Economic Forum öncülüğünde The Advanced Manufacturing and Production Platform tarafından yılda 2 kez düzenlenen strateji toplantıları kapsamında İmalattaki Dijital Dönüşüm Yolculuğu oturumuna konuşmacı olarak katıldım. Jun Ni (CMO - Contemporary Amperex Tech.), Miao Zong (VP - Phoenix Contract), Rafaelita M. Aldaba (Filipinler Ticaret ve Endüstri Müsteşarı) ve Wilkie Wong (MD-PP&L - Esquel Group) gibi iş dünyasının önde gelen isimleriyle beraber üretim ekosistemindeki dijital dönüşümü şekillendiren en son teknolojik güncellemeler hakkında bilgi alışverişi yaptık. Şirketimizin dijital dönüşüm hikayesinden bahsettiğim konuşmamı merak edenler ya da tekrar hatırlamak isteyenler olabilir diyerek, konuşmamı ayrıca kaleme aldım.

Ford Otosan'daki Dijital Dönüşüm Yolculuğumuz

Teknoloji ve dijital dünyadaki hızlı gelişmelerin neticesinde, günümüzde tüm şirketler büyük bir dönüşüm geçiriyor ve ortaya yeni dijital iş modelleri ortaya çıkıyor. Bu dönüşüm bize şunu gösteriyor: Sadece operasyonel süreçlerin değil, aynı zamanda üretimin de değişime ve müşteri beklentilerine odaklanması gerekiyor. Bu nedenle, tüm birimlerimizin ortak hedefler etrafında bir araya gelmesi, sorunları dijitalleşme perspektifinden ele alması ve iş modellerini dönüştürmesi için bir sinerji ortamı oluşturarak iş birliğiyle çalışması gerekiyor.

Şirketimizde dijital dönüşüm yol haritamız beş temel etmenden oluşuyor: Üretim süreçleri, lojistik, tedarik, bayiler ve çalışanlar.

Şirketimizde müşteri ve bayiden tedarik zincirine, ürün geliştirmeden üretime ve çalışanlara kadar tüm süreçlerin uçtan uca kolektif bir akılla birbirine bağlı bir şekilde çalışmasını hayal ediyoruz. Bu vizyonumuz doğrultusunda projelerimizi tasarlıyoruz.

Ford Otosan’da Dijital Dönüşümü Nasıl Gerçekleştirdik?

  • Ürün geliştirmede, tüm rutin standart görevleri sanal robotlara atadık.
  • Kamyon imalatında “tedarik zincirinde sıfır envanter sistemini” başlattık. Bu sistemle tedarik planlamasını otomatikleştirdik. Örneklemek gerekirse, bir teslimat kamyonu otonom olarak planlanan parçaları ilgili tedarikçilerden alıyor ve taşımasını gerçekleştiriyor.
  • Şu anda süreçle ilgili tüm raporları gerçek zamanlı olarak görmemizi sağlayacak bir sistem üzerinde çalışıyoruz.
  • Ayrıca müşteri deneyimini sıfırdan tasarlıyor, makine öğrenimi algoritmalarını kullanarak bayilerin önümüzdeki aylarda ne satacağını hesaplıyor ve sipariş ile gerçekleşen satış miktarları arasındaki farkı en aza indirmeye çalışıyoruz.

Teknoloji ve dijital dünyadaki ilerlemelerin bir geri dönüşü var: Müşteri beklentileri artık çok hızlı gelişiyor. Hızla değişen müşteri talepleri nedeniyle, tipik olarak 3-4 yıl süren ürün geliştirme süreci kısalmaya devam ediyor. Bu hızlı evrim nedeniyle, önümüzdeki on yılda, son 50 yıla kıyasla çok daha büyük değişiklikler bizi bekliyor. Tüm süreçleri hızlandırmak için pratik dijital dönüşüm uygulamalarına artık daha çok bel bağlıyoruz. Fabrikalarımız daha çevre dostu ve dijital olmak üzere bir dönüşüm geçiriyor. Akıllı fabrikalar, geleceğiniz vazgeçilmez üretim araçları olacak; biz de bu doğrultuda ilerliyoruz.

Fabrikalarımızın dijital dönüşümü için kendi tanımlamalarımızla uzun vadeli yol haritamızı oluşturduk. Big Data’yı ön plana çıkardığımız yeni sistemimize tüm fabrikayı ve tüm ekipmanları birbirine bağladık. Şimdi elde ettiğimiz verilerde görüntülediğimiz katma değeri artırmaya çalışıyoruz.

WEF Global Lighthouse Network Üyesi İlk Ford Fabrikası: Kocaeli Fabrikalarımız

Dijital dönüşüm stratejimiz doğrultusunda, Kocaeli Fabrikalarımızdaki tüm makineleri birbirine bağlayan bir “Digital Center of Excellence” platformu kurduk. Bu platform, atölyedeki tüm makinelere ve ekipmanların üretim, kalite, bakım ve iş güvenliği verilerine ulaşmamızı sağlıyor. Fabrikada lojistik ve üretimden bayilere kadar geniş bir alanı kapsayan bir zincir olan bu sistemde tedarikçiler, üretim sırasında ihtiyaç duyulan parçalar hakkında bilgi alıp malzemeleri sevk edebiliyor. Digital Center of Excellence platformumuz, fazla malzemenin depolanması ihtiyacını ortadan kaldırarak maliyetleri düşürmemizi sağlıyor. Öte yandan, çevresel etkiyi en aza indirerek daha önce makine ve iş gücü gerektiren birçok süreci otonomlaştırıyoruz.

Tüm bu etmenler, günümüzde üzerine düşünmemizin zaruri olduğu karbon emisyonu, elektrik, su ve atık gibi tüketim noktalarında karşımıza çıkan problemlere çevre dostu çözümler üretmemizi sağlıyor. Endüstri 4.0, maliyet avantajlarının yanı sıra sistemlerin dinamik olarak yönetilmesini de mümkün kılarak esneklik sağlıyor.

Akıllı Fabrika Teknolojilerinin Tüm Süreçlere Uyarlanması Ne Gibi Faydalar Sağlayacak?

  • Akıllı sensörler kullanarak tüm süreçleri gerçek zamanlı olarak koordine edip izleyebileceğiz.
  • Sorunları anlık olarak takip edip, hızlıca çözüm sunabileceğiz.
  • Tüm makine ve aletlere erişip kontrol edebileceğiz.
  • Gelişmiş otomasyon altyapısı sayesinde fabrikamız 7/24 çalışacak.

Tesisimizin 1 Milyon Metrekareden Aşkın Bir Kısmını Dijital Ortama Taşıdık

Gölcük fabrikasında 300 bin sensörden veri topluyoruz. Yaklaşık 1.000 robot ve PLC'den oluşan ve yılda 50 terabayttan fazla veri üreten bir IoT platformu oluşturduk. Bu sistem tüm fabrikanın izlenebilir, bağlantılı ve akıllı olmasını mümkün kılıyor. Akıllı fabrikamız, öğrendiği yeni şeylere dayanarak gereken durumlarda kendi başına kararlar alabiliyor.

Kocaeli Fabrikalarımızın dijital ikizi dediğimiz bu yapı, geleceğe yönelik sayısız senaryo ve öngörü ile simülasyonlar oluşturmamızı sağlıyor. Bu yatırım ve faaliyetlerimiz sonucunda Kocaeli fabrikası, geçtiğimiz yıl World Economic Forum'un (WEF) “Global Lighthouse Network”üne katılma hakkını kazandı. Bu konuda Türkiye’nin ilki olmaktan gurur duyuyoruz. Küresel ağa şimdilik 16 fabrika bağlı ve biz de bu fabrikalardan biriyiz.

Endüstri 4.0 ve dijital dönüşüm çabalarımızın olumlu geri dönüşlerini almak çok güzel. Bu vizyonumuz doğrultusunda Global Lighthouse Network’e giren ilk Ford fabrikası olmanın gururunu yaşıyor olmak da ayrıca mutluluk verici!