10 Milyonuncu Mustang’i Kutluyoruz!

mustang

Son 50 yıldır Amerika’nın, son 3 yıldır ise dünyanın en çok satan spor otomobili Mustang’in 10 milyonuncusu üretildi.

Yüksek teknoloji ve en son sürücü destek sistemleri ile donatılmış 2019 model, üstü açık ve Wimbledon beyazı rengindeki 10 milyonuncu Ford Mustang; 460 beygir gücüne, sekiz silindire ve altı vitese sahip. Ford’un Michigan’daki Flat Rock tesislerinde üretilen bu özel Mustang, 1964’te seri üretime geçilen ilk Mustang (VIN 001) ile aynı renk ve modelde üretildi.

Ford Motor Company, Global Pazarlar Müdürü Jim Farley, “Mustang sadece bu şirketin kalbi ve ruhu değil, tüm dünyanın en sevdiği otomobildir. İlk otomobilim 1966 model bir Mustang’di ve halen dünyanın neresinde bir Mustang görürsem gençliğimdeki o heyecanı hissederim. Mustang her dilde insanı gülümseten bir güce sahiptir,” sözleriyle 10 milyonuncu Mustang’in üretilişini kutladı.

Son 50 yıldır bu efsanevi otomobili kullanan Mustang severler de Dearborn’daki merkezden Mustang’in günümüzdeki üretim yeri olan Flat Rock tesislerine konvoy oluşturarak geldiler ve kutlamalara katıldılar.

En çok satan spor otomobil

IHS Markit’in 1966-2018 verileri doğrultusunda spor otomobil klasmanında Ford Mustang, 50 yıldır Amerika’nın en çok satan aracı sıfatını taşıyor. Ford Mustang, ayrıca 2015’te girdiği Avrupa pazarında da 38.000’in üzerinde adette satılarak yeni rekorlar peşinde koşmayı sürdürüyor.

Günümüzde altıncı nesli üretilen Ford Mustang’in bir diğer rekoru ise Facebook’ta herhangi bir başka otomobilden çok daha fazla takip ediliyor olması.