Ford Motorsport Türkiye Yeşil Bursa Rallisi’nde de Zirvede!

Yeşil Bursa Rallisi Liste

Ford MotorSport Türkiye ekiplerimiz 2018 Türkiye Ralli Şampiyonası sezonunun 4. yarışı olan 43. Yeşil Bursa Rallisi’nde 4 çeker ve 2 çeker kategorilerinde zirvedeki yerlerini korudular.

Ülkemizin en prestijli spor organizasyonlarından biri olan Türkiye Ralli Şampiyonası’nın dördüncü ayağı, 3-5 Ağustos tarihleri arasında Bursa’da düzenlendi. Bu yıl 43.’sü gerçekleşen, Orhaneli-Keles bölgesindeki Yeşil Bursa Rallisi'nin sembolik startı Nilüfer Belediyesi Halk Evi önünden alındı.

107,75 kilometresi özel etap, toplam uzunluğu ise 467,03 km olan asfalt parkurda sezon genelinde olduğu gibi yine büyük heyecan yaşandı ve son etaba kadar büyük çekişme yaşandı. Yeşil Bursa Rallisi’nde pilotlarımız 4 çeker Fiesta R5, 2 çeker R2T, R2 ve ST araçlar ile yarıştılar ve sıcak havanın yarattığı olağanüstü baskıya rağmen yarışı başarıyla tamamladılar.

Yeşil Bursa Rallisi sonrası Türkiye Ralli Şampiyonası’nda pilotlar, takımlar, iki çeker kategorilerinde Ford MotorSport Türkiye olarak liderliğimiz devam ediyor.

Ford MotorSport Türkiye ekiplerimiz yarışı domine ettiler

Ford MotorSport Türkiye çatısı altında 2004 yılında yarışmaya başlayan pilotumuz Yağız Avcı, bu sezon yarıştığı dünyada “yılın motoru” ödüllü EcoBoost motora sahip güçlü 4 çeker Fiesta R5 aracı ile sezonun ilk iki yarışında olduğu gibi co-pilot koltuğunda Onur Vatansever’in desteğini de arkasına aldı. Rekabetin en üst düzeyde olduğu 4 çeker kategorisinde son ana kadar soğukkanlılığını koruyan Yağız Avcı, podyumun en üst basamağına çıkarak Türkiye Ralli Şampiyonası’nda altıncı şampiyonluğuna doğru emin bir adım daha attı ve hepimizi gururlandırdı.

4 çeker kategorisinde yine 4 çeker Fiesta R5 ile mücadele eden pilotlarımız Deniz Fahri-Bahadır Gücenmez ikilisi ise yarışı 3. sırada tamamladılar. Sezon başından beri mücadelesini istikrarlı bir şekilde sürdüren pilotumuz Deniz Fahri, Türkiye Ralli Şampiyonası’nda sezonun ilk 4 yarışının ardından 3.’lük koltuğundaki yerini sağlamlaştırdı.

Yoğun bir mücadelenin yaşandığı 2 çeker kategorisinde ise 1.0L EcoBoost Fiesta R2T ile mücadele eden pilotlarımız Ümit Can Özdemir-Batuhan Memişyazıcı ikilisi, zorlu ralliyi tüm rakiplerinin önünde tamamlayarak kategorilerinde birinci, genel klasmanda da 4. sıraya yerleştiler.

Yeşil Bursa Ralli’sinde Ford MotorSport Türkiye çatısı altında start alan 16 Fiesta aracın tamamı yarışı tamamlamayı başarırken genel klasmanda ilk 10’da toplam 6 Fiesta yer aldı.

Fiesta Rally Cup’ta 14 ekip yarıştı

Ford MotorSport Türkiye bünyesinde uzun bir aradan sonra geçtiğimiz sene yeniden düzenlenmeye başlayan ve Türkiye Ralli Şampiyonası takvimi ile birlikte yapılan, 2 çeker araçların yarıştığı Fiesta Rally Cup organizasyonu da yoğun bir çekişmeye sahne oldu.

14 Fiesta aracın kıyasıya mücadelesine tanık olan Yeşil Bursa Rallisi’nde pilotlarımız Ümit Can Özdemir-Batuhan Memişyazıcı Fiesta R2T ile Fiesta Rally Cup’ı ilk sırada, İsmet Toktaş-Sedat Bostancı Fiesta R2T ile üçüncü sırada bitirirken, Bulgar ekip Georgi Geradzhiev-Georgi Gadzhev Fiesta R2 ile ikinci sırayı aldı.

Serdar Bostancı: “Takım olarak çok başarılı bir yarış çıkarttık”

Ford MotorSport Türkiye takım direktörümüz Serdar Bostancı, “Toplam 16 ekiple katıldığımız zorlu Yeşil Bursa Rallisi’nde tüm ekiplerimizin finiş görmesi ve 6 ekibimizin ilk 10 içerisinde yer alması bizi çok mutlu etti. Ayrıca genel klasmanda ilk 3 içerisinde Yağız Avcı ile birinciliği ve Deniz Fahri ile de üçüncülüğü almamız bizim için çok değerli. Şimdi sırada sezon başından bu yana sabırsızlıkla beklediğimiz, 13-16 Eylül tarihlerinde Dünya Ralli Şampiyonası’nın 10. ayağı olarak Türkiye’de yapılacak olan Marmaris Rallisi var. 8 yıl aradan sonra ülkemize geri gelen bu önemli spor organizasyonuna özellikle otomobil ve ralli meraklılarının büyük ilgi göstereceğini düşünüyorum,” sözleriyle Yeşil Bursa Rallisi’ni değerlendirdi.