Siz de Bu Hikayenin Bir Parçasısınız

Fabrika

Siz bir Ford’a dokunduğunuz andan itibaren insan kaynağından teknoloji kullanımına kadar tüm süreçlerde satır satır yazılan Ford hikayesinin bir parçası olursunuz. Peki, hikaye nerede mi başladı?

Kocaeli Fabrikalarımızda...

2001 yılında 40.000 adetlik Transit üretim kapasitesiyle kurulan Kocaeli Fabrikalarımız; verimli, esnek ve yüksek kaliteli üretime bağlı olarak yıllar içinde büyümesini sürdürdü.

Kocaeli Fabrikalarımız Transit, Custom ve Courier modellerinin üretim sorumluluğunu alarak, 2017 sonunda 440.000 adetlik üretim kapasitesine ulaştı. Kocaeli Fabrikalarımızın kampüsü, 2001 yılında kurulan Gölcük Fabrikamıza ve 2014 yılında faaliyete geçen Yeniköy Fabrikamıza ev sahipliği yapmaktadır.

2001 yılında açılan Gölcük Fabrikamız, Türk işçisinin üretim kalitesi ve sahip olduğu yüksek üretim teknolojisi sayesinde 2004 yılından itibaren Transit modelinin dünyadaki öncü üretim merkezi haline geldi. Özellikle Avrupa’da önemli başarılara imza atan hafif ticari araç modellerimiz Transit Custom ve Tourneo Custom’ın üretimine 2012 itibarıyla burada başlandı. Ford Otosan Gölcük Fabrikamız, şu an Custom modellerinin dünyadaki tek üretim merkezidir.

Gölcük Fabrikamız yüksek standartlarıyla global Ford üretim tesisleri arasında öne çıkmakta, aynı zamanda çevre dostu üretimiyle yurt içi ve yurt dışında ödüllere layık görülmektedir. 340.000 m2si kapalı olmak üzere toplam 1.600.000 m2 alana sahip Gölcük Fabrikamızın, yan sanayi üretimine yakınlığı ve kendi limanına sahip olması, Ford Otosan olarak bize lojistik üstünlük sağlamaktadır. Tesiste Takım Kalıp, Pres Üretim, Gövde Üretim, Boyahane ve Montaj Alan Müdürlükleri yer almaktadır. Merkezi Bakım, Üretim Planlama ve Kalite Güvence Müdürlükleri ise bütün yapıya hizmet vermektedir.

Kurulumu 16 ay gibi rekor bir sürede tamamlanan Yeniköy Fabrikamız ise; sıfırdan araç tasarımı, prototip imalatı ve üretim hatlarının kurulumunun eşzamanlı olarak yapıldığı Türkiye’nin ilk ve tek fabrikasıdır.

Tamamen Ford Otosan mühendisleri tarafından tasarlanan Courier modelinin imalat mühendisliği ve fizibilite çalışmaları da Yeniköy Fabrikası Proje Ekibi tarafından tamamlanmıştır.

Dünya pazarlarına ihraç edilen, B segmentindeki tek ticari aracımız Courier’nin dünyadaki tek üretim merkezi olan Yeniköy Fabrikamızda, Courier Projesi ile beraber 500 milyon avro değerinde yatırım hayata geçirilmiştir. Teknik anlamdaki mükemmelliğinin yanı sıra engelli dostu olması, çevreye duyarlılığı, kadın çalışan sayısı, iş güvenliği hassasiyeti özellikleri ile de insan odaklı, lider bir tesistir.

Burada her kapı birden çok yere açılır. Ve sizlerle hikayelerimiz çoğalır.