Batı Avrupa’da Ford Trucks: Belçika’ya Açılıyoruz!

Belçika

Ford Trucks olarak, zorlayıcı pandemi koşullarına rağmen hız kesmeden gelişimimizi sürdürüyoruz. Portekiz, İspanya ve İtalya’nın ardından özellikle Batı Avrupa pazarına açılma konusunda stratejik bir nokta olan Belçika’da da Herman Noyens Trucks NV iş birliği ile faaliyet göstermeye başladık. Bu iş birliğimiz ve 2019 yılında F-MAX ile kazandığımız Uluslararası Yılın Kamyonu (ItoY) ödülüyle birlikte Avrupa’daki yolculuğumuza çok daha özgüvenli ve emin adımlarla devam ediyoruz.

Pandemiye Rağmen Yurt Dışı Hedeflerimiz Hız Kesmiyor

Orta ve Doğu Avrupa adımlarımızı 2018 yılında tamamladıktan sonra 2019’da da Portekiz, İspanya ve İtalya’daki distribütörlerimiz aracılığıyla Güney Avrupa’ya açıldık. Ford Otosan’daki mühendislerimizle sıfırdan geliştirerek ödül almayı başardığımız F-MAX’imize gelen yoğun talep sonucu büyüme hedeflerine yönelik çalışmalarımıza ara vermeden devam ediyoruz. Böylece tüm dünyada ciddi bir krize yol açan Covid-19 salgınına rağmen Belçika atılımımızla Batı Avrupa’ya da açılıyoruz.

Ford ile ilişkisi 25 yıl öncesine kadar uzanan Belçika, hem ticaret hem prestij bakımından yüksek öneme sahip Batı Avrupa pazarı için kilit bir rol oynuyor. 2021 itibarıyla ülkenin köklü kurumları arasında yer alan Noyens Trucks NV desteğini de alarak başladığımız Belçika’daki çalışmalarımızla, verimli taşıma çözümleri ve değer yaratma vizyonuyla hareket ederek %5’lik bir pazar payına ulaşmayı hedefliyoruz.

Ana İhracat Pazarımız Avrupa

Avrupa’nın ana ihracat pazarımız olduğunu belirten Ford Trucks Genel Müdür Yardımcımız Serhan Turfan, aynı zamanda Belçika’nın yalnızca kıta taşımacılığında değil, Antwerp Limanı sayesinde küresel taşımacılık konusunda da oldukça stratejik bir nokta olduğunu vurguluyor. Bu doğrultuda Avrupa’daki gelişimimizi oldukça hızlı bir şekilde sürdürerek tüm kıtadaki distribütörlükleri açtıktan sonra yoğun bir şekilde büyüme hedeflerine odaklanmayı planlıyoruz.

Avrupa, rakiplerin çok güçlü, standartların ise epey yüksek olduğu bir pazar sayılsa da tamamen ihtiyaçlara yönelik ve çözüm odaklı Ford Trucks araçlarımızla burada da pazar payını artırmayı sürdürüyoruz. Dört çekerli damperden beton mikserine, yataklı ve yataksız kamyonlardan yüksek tavan ve alçak tavan seçeneklerine kadar oldukça geniş bir yelpaze sunan Ford Trucks araçlarımız ile hem uzun yolda hem inşaat çalışmalarında hem de şehir içi ihtiyaçlar konusunda birbirinden farklı beklentilere hitap etmeyi başarıyoruz.