Filyasyon Ekibimizin Dünyasına Konuk Olduk

Filyasyon_Slider

Tüm personeli için her zaman sağlıklı bir çalışma ortamı yaratma amacıyla hareket eden Ford Otosan, pandemi sürecinde de bu amacını gerçekleştiriyor ve İzlem Değerlendirme Merkezi ile oldukça dikkatli bir şekilde üretime devam ediyor. Böylece Sağlık & Hijyen & Ergonomi yönetiminde gerçekleştirilen filyasyon, sterilizasyon ve dezenfeksiyon çalışmaları sayesinde herkes için güvenli ve sağlıklı bir çalışma ortamı sunuluyor. 

 

Ford Otosan Filyasyon Ekibi'nde Kimler Var?

Ford Otosan Filyasyon Ekibi’nde, sağlık merkezinden sorumlu iş yeri hekimi ve raporlamadan sorumlu hemşire başta olmak üzere saha kontrol, hasta tespiti ve nakli gibi birbirinden farklı adımlarda görev alan odyolog, ambulans şoförü ve çok sayıda filyasyon ekibi üyesi bulunuyor. Ford Otosan’ın uzman filyasyon ekibi sayesinde Covid-19 belirtileri gösteren kişilerin ve çevresindekilerin sağlığı ve güvenliği eksiksiz şekilde korunmuş oluyor. 


Bir Vaka Durumunda Ekip Nasıl Aksiyon Alıyor?

Ford Otosan Filyasyon Ekibi, öncelikle kendilerine bildirilen şüpheli vakaların çalıştığı alanlara giderek yakın temasta bulundukları kişileri tespit ediyor ve gerekli durumlarda revire yönlendirerek izole edilmelerini sağlıyor. Yapılan testler sonucunda testi negatif çıkan çalışanların işlerine dönmeleri sağlanırken pozitif çıkan çalışanların ise yetkili sağlık kuruluşlarınca belirlenen süreçleri özenle takip ediliyor. 


İzolasyona Alınan Kişiler Nasıl Bir Süreçten Geçiyor ve İşe Nasıl Dönüyor?

Şüpheli vakaların ve yakın temasta bulundukları kişilerin tespiti yapıldıktan sonra virüs riski taşıdığı düşünülen kişiler ilk olarak revire yönlendiriliyor. İlgili testlerin yapılabilmesi ve gerekiyorsa tedavi aşamasına geçilebilmesi için yetkili sağlık kuruluşlarına ulaştırılan şüpheli vakalar negatif ise görevinin başına dönüyor, pozitif ise tedavi sürecine geçiliyor. Bu dönemde de filyasyon ekibi tarafından yakından takip edilen hasta, 14 günlük izolasyon sürecini sorunsuz şekilde tamamladığı takdirde işine geri dönüyor. 

 

Ford Otosan Fabrikasında Hangi Önlemler Alınıyor ve Bu Önlemler Nasıl Denetleniyor? 

Ford Otosan, maske ve hijyen kuralları için gerekli ekipmanları çalışanlarına sunmakla sınırlı kalmıyor, aynı zamanda üretim alanlarından yemekhaneye kadar tüm noktalarda mesafeye dikkat edilmesi için ihtiyaç duyulan yönlendirmeleri de gerçekleştiriyor. Düzenli olarak sahaya inerek tüm alanlarda maske, mesafe ve hijyen kurallarına uyulup, uyulmadığını da kontrol eden Ford Otosan Filyasyon Ekibi, böylece güvenli ve sağlıklı bir çalışma ortamının oluşturulmasını ve sürdürülmesini sağlıyor.