%100 Elektrikli, %100 Ford Otosanlı!

Hannover

İlklerimize bir yenisini daha eklemenin haklı gururunu yaşıyoruz! Eskişehir Fabrikamızda geliştirip ürettiğimiz Türkiye’nin %100 elektrikli ilk ağır ticari aracını 2022 Hannover Uluslararası Ticari Araç Fuarı (IAA)’nda tanıtarak hafif ve orta ticari araçların ardından ağır ticaride de yeni nesil elektrikli araç geliştiren ve üreten dünyanın sayılı otomotiv markaları arasına adımızı yazdırdık!

Efsane Transit modelimizin elektriklenmesinin ardından, tasarımından test süreçlerine kadar tamamen mühendis ve tasarımcılarımızın geliştirdiği bağlantılı ve yenilikçi teknolojilere sahip Türkiye’nin ilk %100 elektrikli kamyonu; uzun dönemli sürdürülebilirlik hedeflerimiz doğrultusunda, ağır ticari araçlarda 2040’ta sıfır emisyon hedefimize yönelik dev bir adım olmanın yanı sıra Ford Trucks’ın 2030 yılına kadar satışlarının yarısını sıfır emisyonlu araçlardan sağlama hedefinde de büyük rol oynuyor.

“Elektrifikasyonda her yönüyle global bir oyuncu konumundayız!”

Şirketimizi sadece Türkiye’nin en büyük otomotiv şirketlerinden biri değil, otomotivde teknolojik dönüşümün de öncüsü olarak tanımlayan Genel Müdürümüz Güven Özyurt, “Otomotiv endüstrisinde; Paris İklim Anlaşması, AB Yeşil Mutabakatı ve ACEA gibi anlaşmalara paralel şekilde sıfır emisyonlu araçlar başta olmak üzere bağlantılı, otonom teknolojiler için uzun süredir var gücümüzle çalışıyoruz. Bu çalışmalarımız bizi hep daha ileriye taşıyor ve tüm segmentlerde elektrikli dönüşüme liderlik ediyoruz. Türkiye’nin en gelişmiş Ar-Ge merkezi ve en yetkin mühendisleri ile geçmişten beri pek çok ilke imza attık. Bugün %100 elektrikli kamyonumuz ile yine bir ilki başarmanın ve inovatif teknolojilerimizi sizlere sunmanın gururunu yaşıyoruz.” sözleriyle elektrifikasyon yolculuğumuzu dile getirdi.

“Generation F teknolojik dönüşüm hareketinin ürünü ilk elektrikli kamyonumuz ve yenilikçi teknolojilerimizle karşınızdayız!”

Geleceğin bağlantılı, otonom sürüş teknolojilerine yönelik ileri teknoloji hamleleri ile global yolculuğumuzu hız kesmeden sürdürdüğümüzü vurgulayan Ford Trucks Genel Müdür Yardımcımız Serhan Turfan, “Lansmanını gerçekleştirdiğimiz elektrikli kamyonumuz ile sadece geleceğin ağır ticari endüstrisine yönelik vizyonumuzu değil, tasarım ve teknoloji anlamındaki lider konumumuzu da sizlerle paylaşıyoruz. Bugün yerli aks, motor ve şanzıman ile bir aracın tüm aktarma organlarını geliştiren ve üreten sayılı markalardan biriyiz. Generation F adı altında başlattığımız sıfır emisyonlu, bağlantılı ve otonom teknolojileri kapsayan dönüşüm için mevcut gücümüzden destek ve ilham alarak ilerliyoruz. 2030’da Avrupa’daki satışlarımızın yarısının sıfır emisyonlu araçlardan sağlamayı, 2040’ta tüm operasyonlarımızda portföyümüzün sıfır karbon emisyonlu araçlardan oluşmasını hedefliyoruz. Bu hedefimize ulaşmak için de ürün geliştirme ve mühendisliğimiz ile bugün Ford Trucks’ın ilk elektrikli kamyonu ile karşınızdayız.” diyerek dönüşüm hareketimizi izleyenlere aktardı.

Gelecek vizyonumuza ve global yayılımımıza hizmet eden ürün ve teknolojiler

60 yılı aşkın süredir ağır ticari sektöründe “En verimli taşıma çözümleri ile değer yaratmak” vizyonu ile hizmet veren Ford Trucks markamız, 2022 IAA Hannover Uluslararası Ticari Araç Fuarı’nda lansmanını gerçekleştirdiği %100 elektrikli kamyonun yanı sıra şirketimizin mühendislik yetenekleri, teknoloji üretimi ve Ar-Ge gücü ile geliştirdiği bağlantılı ve otonom sürüş teknolojilerini de ziyaretçilerle buluşturdu.

“Müşterilerini önemseyen ve işlerini geliştiren yol arkadaşı olmak” amacıyla ağır ticari araçlarda sıfır emisyonlu, bağlantılı, otonom teknolojileri kapsayan Generation F hareketi ile büyük bir dönüşüm başlatan Ford Trucks, yeni nesil kamyonu ile elektrikli ve bağlantılı bir şekilde gelecekte de müşterilerimizin yanında olacak. Eskişehir’de üretilen ve ConnecTruck teknolojisi ile üst düzey bağlanabilirlik özellikler barındıran yeni nesil araçlar, toplam sahip olma maliyeti açısından da yaratacağı fayda ile Ford Trucks markamızı rekabette üst seviyelere taşıyacak. 

Otonom sürüşe giden yolda geçmişten beri önemli çalışmalara imza atan Ford Trucks, fuarda ayrıca “Seviye 4 Otoyol Pilotu” ve “Otonom Geri Park Etme” gibi teknolojilerini de tanıttı. Fuar ziyaretçileri “Uzaktan Araç Kontrol” teknolojisi ile 2 bin kilometre uzakta oldukları Eskişehir’deki F-MAX’i kullanma deneyimi yaşadılar.

Enerji, bakım ve toplam sahip olma maliyetlerinde pek çok avantaj

%100 elektrikli, sessiz ve mükemmel manevra kabiliyetine sahip yeni nesil kamyonumuz, içten yanmalı motorlu araçlarla karşılaştırıldığında, aylık enerji tüketim maliyeti açısından pek çok avantaj yaratıyor. Örneğin müşterinin harcayacağı enerji maliyetleri bugünün koşullarına göre yarı yarıya kadar düşebiliyor. Benzer avantaj, bakım maliyetlerinde de görülecek. Hareketli ve bakım gerektiren parça sayısı elektrikli araçta çok daha az olduğu için, bakım maliyetlerinin 3’te 2 oranında düşmesi bekleniyor. Aynı zamanda Avrupa ülkelerinde devrede olan teşviklerle birlikte, sahip olma maliyeti daha da iyileşmiş olacak. Bu teşvikler hesaba katılamadığı durumda dahi, Ford Trucks’ın elektrikli kamyonu 5 yıllık sürede dizel araçlara göre daha düşük toplam sahip olma maliyeti sunacak.