Gözümüz Zirvede!

Ege Rallisi

2019 ralli sezonuna markalar, pilotlar & co-pilotlar, genç pilotlar, 2 çeker ve Türkiye Historic Ralli şampiyonluğu parolası ile başlayan Castrol Ford Team Türkiye ralli takımımız Ege Rallisi ile iddiasını daha ilk yarışta ortaya koydu.

Şampiyon pilotumuz Murat Bostancı, sezonun ilk yarışında genel klasman birinciliği ile tamamlayarak sezonun geri kalanı için rakiplerimize göz dağı verdi. Bu sezon 4 çeker Fiesta R5 ile yarışan Buğra Banaz-Burak Erdener ikilisi ise genel klasman dördüncüsü olarak zirveye göz kırptılar.

Fiesta Rally Cup 2019’da heyecan doruktaydı

Türkiye Ralli Şampiyonası takvimi ile birlikte yapılan ve 2 çeker araçların yarıştığı Fiesta Rally Cup organizasyonunda ise mücadelenin sonucu ancak son etapta belli oldu. Pilotlarımız Ümit Can Özdemir-Batuhan Memişyazıcı ikilisi ilk gün yaşadıkları talihsizliğin ardından pazar günü gösterdikleri yüksek performans ile Genel ve Sınıf R2T klasmanlarında ikinci oldular.

Geleceğin Pilotları – “Drive to the Future”

Sezonun ilk yarışı olan Ege Rallisi’nde “Drive to the Future“ logolu 1.0L EcoBoost motora sahip 2 çeker Fiesta R2T aracı ile Genç Pilotlar Şampiyonası’nda mücadele eden genç pilotlarımız Emre Hasbay-Emir Şahin ikilisi yarışı son etaba kadar önde götürürken son etapta yaşadıkları şanssızlık sebebiyle yarış dışı kaldılar.

Serdar Bostancı: “2019 sezonunun açılış rallisinde hedeflerimize ulaştık”

Castrol Ford Team Türkiye Takım Direktörümüz Serdar Bostancı, güzel sonuçlarla geride bıraktığımız Ege Rallisi ile ilgili, “Sezonun ilk yarışları, yarış sezonuna verilen ara sebebiyle sezonun geri kalanına yönelik önemli ipuçları taşıdığından pilot & co-pilotlar için her zaman stresli olmuştur. 10 araçla katıldığımız Ege Rallisi’nde Emre Hasbay’ın son etapta yaşadığı talihsizlik dışında tüm araçlarımızın finişi görmesi bizim çok anlamlı. Bunun yanında, daha önceden Avrupa Kupası’nda & Türkiye Ralli Şampiyonası’nda Pilotlar Şampiyonluğu kazanmış şampiyon pilotumuz Murat Bostancı’nın askere gitmeden 1 gün önce aldığı birincilik ile sezona moralli başlaması, bu sene R5 ile yarışmaya başlayan Buğra Banaz-Burak Erdener ikilisinin umut veren performansları bizleri çok mutlu etti. Sezonu güzel açtık, inşallah güzel kapatacağız. Başta sponsorlarımız olmak üzere destek veren herkese çok teşekkürler,” değerlendirmesinde bulundu.