Gölcük Elektrikleniyor!

Gölcük Elektrikleniyor!

Ford Avrupa’nın düzenlediği dördüncü “Go Further” etkinliği bu yıl Amsterdam’da “Go Electric” söylemiyle gerçekleşti. Ford Avrupa, “Daha İleriye, Elektrikle” diyerek gelişmiş elektrikli ürün gamını oluşturan 16 elektrikli model aracılığıyla Ford’un marka değerleri olan güven, ulaşılabilirlik ve sürüş keyfini binek ve ticari araç müşterileri ile buluşturdu.

Ford Avrupa Başkanı Stuart Rowley hedeflerini, “İleriye dönük, teknolojik açıdan gelişmiş ve farklı tüketicilerin değişik ihtiyaçlarına uygun kapsamlı elektrikli araç çözümlerinden yararlanan yeni Ford Hybrid araçlarımız, elektrikli araç teknolojisini her zamankinden daha fazla sayıda sürücü için daha geçerli ve ulaşılabilir hale getirecek. Bugün tanıtılan modeller, akıllı bir dünya için akıllı araçlardan oluşan kapsamlı bir ürün portföyü geliştirme planlarımızın sadece başlangıcını temsil ediyor. Fiesta’dan Transit’e kadar tanıttığımız her yeni aracın Avrupa’daki müşterilerimizin ihtiyaçlarına ve bütçelerine uygun elektrikli bir versiyonu da olacak,” sözleriyle açıkladı.

Etkinliğe katılan Satış, Satış Sonrası ve Pazarlama Genel Müdür Yardımcımız Özgür Yücetürk, etkinliği, “Geleceğin fragmanını izlemiş gibi hissediyorum. Elektrikli araçlar hem binek hem de ticari araç müşterilerimize maliyet, deneyim ve çevre anlamında büyük katkılar sağlayacak. Elektrikli araç modellerimizi en yakın zamanda ülkemizde de göreceğiz,” şeklinde değerlendirdi.

Bizim için en büyük gurur ise Hürriyet yazarı Emre Özpeynirci’nin de köşesine taşıdığı üzere bu elektrikli ve şarj edilebilir hibrit araçlardan bir kısmının Gölcük fabrikamızda üretilecek olması. Tesislerimizde üretilecek Tourneo Custom Şarj Edilebilir Hibrit, Transit Custom Şarj Edilebilir Hibrit, Transit EcoBlue Hibrit, Transit Custom EcoBlue Hibrit ve Tourneo Custom EcoBlue Hibrit’in de tanıtıldığı Go Further etkinliğinde ayrıca 2021’de pazara sürülmesi beklenen tamamen elektrikli Ford Transit’in de çalışan bir prototipi sergilendi.

Gelin hep beraber elektrikli bir geleceğe, ileriye bakalım

Tourneo Custom’dan Transit Custom’a, Ford Explorer’dan Yeni Ford Kuga’ya birçok modelin şarj edilebilir hibrit modellerinin yanı sıra tamamen elektrikli modellerinin de tanıtıldığı etkinliğin sürprizi Ford Puma oldu.Avrupa pazarına yakıt verimliliği ve gelişmiş sürüş deneyimi sunacak olan ve Ford’un bugüne dek en ileri teknolojilere sahip elektrikli aracı yeni Ford Kuga Plug-In Hybrid, ayrıca yarı hibrit, tam hibrit ve şarj edilebilir hibrit güç aktarma organları sunan ilk Ford modeli olma niteliğini taşıyor.

İlk kez dünyaya tanıtılan sekiz koltuklu yeni Tourneo Custom Plug-In Hybrid ve yedi koltuklu yeni Explorer Plug-In Hybrid SUV modelleri, tam elektrikli sürüş kabiliyetinin yanı sıra geleneksel içten yanmalı bir motorun sağladığı sürüş menzilini ve özgürlüğünü de sunuyor.

Etkinlikte tanıtılan yeni Fiesta EcoBoost Hybrid ve Focus EcoBoost Hybrid modelleri, daha düşük CO2 salımı ve optimize edilmiş yakıt verimliliği ile daha uyumlu ve keyifli sürüş deneyimi için gelişmiş yarı hibrit teknolojisi sunuyor.Ford ayrıca tam elektrikli yeni Transit modelinin 2021 yılında şirketin elektrikli ticari araç yelpazesine katılacağını da açıkladı. Elektrikli araç teknolojisini daha ileri taşımak için tasarlanan yeni model, daha temiz, daha sessiz kentlere katkıda bulunmanın yanı sıra şirketlere ve kullanıcılara daha düşük işletme maliyeti getirecek. Dizele güçlü bir alternatif sunan kendinden şarjlı, tam hibrit, benzinli-elektrikli güç aktarma teknolojisi içeren Sedan ve Station Wagon Mondeo Hybrid’in yanı sıra Mondeo Hybrid Station Wagon ilk kez yeni bir sportif ST-Line versiyonu ile tanıtıldı.

Ticari araç sahiplerine ve kullanıcılarına daha düşük işletme maliyetleri sağlamak amacıyla yarı hibrit teknolojisi sunan Transit EcoBlue Hybrid, Transit Custom EcoBlue Hybrid ve sekiz/dokuz koltuklu kapasitesi ile Tourneo Custom EcoBlue Hybrid geleceğin taşımacılığını da elektriklendiriyor.

Ford'un 1,0 litrelik EcoBoost motorunu menzil artırıcı olarak kullanan gelişmiş bir elektrikli güç aktarma sistemi ile sunulan Transit Custom Plug-In Hybrid şu an çevre ve müşteriler açısından faydalarını daha iyi anlamak amacıyla Londra’da deneniyor; yakında Valencia ve Köln’de de deneme sürüşlerinin başlaması planlanıyor.

Ford’un Mustang modelinden ilham alan tam elektrikli bir performans SUV modeli, 600 kilometrelik WLTP menzili (Dünya Uyumlulaştırılmış Hafif Araç Test Prosedürü WLTP ile hesaplanmış) ve hızlı şarj kabiliyetiyle 2020 yılında sunulacak.

Türünün tek örneği olan 10 koltuklu Ford Transit Smart Energy Consept minibüsü, Ford’un elektrikli araçlarda enerji verimliliğini ve sürüş menzilini daha da optimize edecek çözüm araştırmalarına yardımcı oluyor.