Bu Karavanı Takipteyiz!

Trail of Us

İki pırıl pırıl genç. Kurumsal ve yerleşik hayatı bırakıp karavanla, üstelik Ford Transit’ten oluşturdukları bir karavanla yepyeni bir maceraya atılıyorlar. Biz de Ford Blog olarak Burçin ve Erdi’nin yolculuk hikayelerini sizlerle paylaşacağız, ama gelin önce kendilerine “Trail of Us” adını veren Burçin ve Erdi’yi yakından tanıyalım.Öncelikle sizi tanıyalım. Kimsiniz, kimlerdensiniz, yolculuğunuz nasıl başladı?

Selamlar, biz Burçin ve Erdi. İkimiz de İzmirliyiz ve Boğaziçi Üniversitesi İşletme Bölümü’nden mezunuz. Aynı şehir ve üniversiteden olmamıza rağmen, 7 sene önce İstanbul’da bir mobil reklam girişim ofisinde birer ay arayla çalışmaya başladığımızda tanıştık. Temmuz 2018’de de uzun zamandır hayalini kurduğumuz seyahatler ve yeni bir yaşam tarzı için 6 senedir emek verdiğimiz işlerimizden ayrıldık ve bir maceraya atıldık.

Herkesi imrendiren, herkesin aklının bir köşesinde olan hayali gerçekleştiriyorsunuz, hayalinizi hangi noktada gerçekleştirmeye karar verdiniz, olaylar nasıl gelişti?

İş hayatımız boyunca gerek iş, gerek keyif için sık sık seyahat ediyorduk. Aynı ofiste çalışmanın avantajıyla bu seyahatler genelde beraber oluyordu. Bu dönemde seyahat etmekten ve yeni yerler keşfetmekten ne kadar keyif aldığımızı fark ettik. Uzaktan yapabileceğimiz işler konusunda epey araştırma yaptık. Kendimizi fotoğrafçılık ve video konusunda geliştirmek için adımlar attık. Birikim yapmaya gayret ettik ve hazır hissettiğimizde kendimizi akışa bıraktık diyebiliriz. İşlerin nasıl gelişeceğini kestirmek çok zor, ama emek vermeye hazırsanız mücadelelerin karşılıksız kalmadığına inanıyoruz.Araştırma sürecinizden biraz bahsedecek olursak, araç seçerken kriteriniz neydi, Ford Transit hangi yönleriyle sizi tatmin etti?

En büyük kriterimiz yollarda kendimizi güvende hissetmekti. Birçok aracın yollarda karavanın yükünden dolayı zorlandığını ve sorun çıkardığını okumuştuk. O nedenle kuvvetli ve bizi mekanik işlerle çok uğraştırmayacak bir araç istiyorduk. Orijinal yedek parçasını dünyanın herhangi bir yerinde hızlıca bulabileceğimiz ve güvenilir hizmet için yetkili servis ağından yararlanabileceğimiz araçlar üzerine araştırmalar yaptık. En sonunda Ford Transit’in tam istediğimiz araç olduğuna karar verdik. Aracımızın boyutunu da daha ufak seçtik. Bu sayede kazandığımız hareket kabiliyetinden ve park rahatlığından çok memnunuz.Rotanızı öğrenelim, rotanızı nasıl belirlediniz?

Türkiye’de gidilebilecek birçok güzel rota var. Alışma turlarına 2,5 aylık Ege ve Güney kıyıları rotamızla başladık. İzmir’den Antalya’ya kadar uğramadığımız koy ve antik kent bırakmadık diyebiliriz. Şimdiyse 2 ay sürmesini planladığımız Avrupa rotamıza başlıyoruz. Yunanistan’dan Portekiz’e uzanan, daha çok Güney Avrupa kıyılarında olacağımız harika bir rota çizdik. Hava durumu, o dönemde gezmek istediğimiz yerler ve süreye göre planlama yapıyoruz. Gideceğimiz yerler yaz aylarında çok kalabalık olabiliyor. O nedenle bahar aylarında buraları keşfederek doyasıya keyfini çıkarmayı hayal ediyoruz.Yurt dışında çok popüler olan, ancak ülkemizde az bilinen karavan yolculuğu için fikir aldığınız, takip ettiğiniz deneyimli isimler var mı?

Yurt dışında en severek takip ettiğimiz Van Life içerikli YouTube kanalı Wild We Roam. Instagram’da ise Renee Roaming, Everchanginghorizon, Chris Burkard gibi hesaplar. Bunlar da bir dönem karavan hayatı yaşamış, hâlâ da ara ara yolculuklarına devam eden sevdiğimiz hesaplar.Temel ihtiyaçlar haricinde yolculuğunuz boyunca yanınızda olacak 3 şey?

Kameramız bizim için neredeyse temel bir ihtiyaca dönüşmüş olsa da sanırım en doğrusu onu en başa almak olacak. :) İkinci olarak; yürüyüş ayakkabıları olmazsa olmazımız. Son olarak da Avrupa rotamız için kendimize yeni katlanabilir bisikletler aldık. Avrupa’daki tarihi dar sokaklarda ve sayfiye yerlerinde çok keyif vereceğine inanıyoruz.

Çok teşekkürler ve iyi yolculuklar, sizi takipte kalacağız!

Biz de çok teşekkür ederiz.