Yenilenebilir Enerji Kaynağımız: SolarWall

Cem Temel Akıllı Fabrikalar
cem temel

Cem Temel Operasyonlar ve Yatırımlar Lideri

SolarWall teknolojisini duyan var mı aranızda? Kısaca bahsedeyim. SolarWall, güneş enerjisini ısıtma, soğutma ve havalandırma için kullanabilen eşsiz bir yenilenebilir enerji çözümü. Biz verimliliğe önem veren bir fabrikayız, bu yüzden akıllı ve verimli enerji kullanımı önceliklerimiz arasında. Gölcük Fabrikamız da enerji verimliliğine güzel bir örnek.

Tasarruflarımız Geleceğin Teminatıdır

Boyahane proses ısıtmasında kullanılmak üzere SolarWall teknolojisini seçtik ve hedefimizi yıllık yaklaşık 290 ton karbon salımını engellemek üzere belirledik. Boyahane’de atık ısı geri kazanım sistemleri kurduk. Elektrik motorlarımızı yüksek verimlilik sınıfına sahip olanlar ile değiştirdik. Aydınlatma için ise LED dönüşümlere odaklanıyoruz. Ayrıca Suntracker sistemleri ile güneşten gelen ışığı atölyelerimizi aydınlatmak için kullanıyoruz.

Kurduğumuz basınçlı hava izleme ve kontrol sistemi ile de basınçlı hava tüketiminde tasarruf elde ettik. Aynı zamanda 6 adet mikro ölçekli rüzgar türbini bulundurduğumuzu da belirtmek isterim.

Sürdürülebilir bir gelecek için gerçekten uğraşıyoruz ve yenilenebilir enerji kaynakları konusuna ağırlık veriyoruz. SolarWall projemiz ile boyahane prosesinde hedefimiz 1,44 M kWh/yıl doğalgaz tasarrufu sağlamak. Güneş enerjisi ile ısıtma yaparak elde ettiğimiz tasarruflar verimliliğimizi artırıyor. Bu sistem prosesimiz için, hem yaz hem de kış aylarında gerekli olan sıcaklığı karşılayabilecek.

Verimlilik Çalışmalarımızı Sürdüreceğiz

Biliyorsunuz ki Türkiye’de en çok elektrik tüketimi sanayide gerçekleşiyor. İşte biz bunun farkında olarak her daim yeni yöntemler için çalışıyoruz. Şunu da eklemeliyim ki SolarWall uygulamasıyla oldukça çevreci bir yaklaşım sergiledik. Kazanımlara bakacak olursak, sistem yatırımları da kısa sürelerde kendini geri ödeyecek.

Yalın ve akıllı fabrikalarımızla üretim sektörüne örnek olmak istiyoruz. Yaptığımız çalışmalarla yenilikçi yöntemleri takip ediyor, gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakmayı en büyük hedefimiz olarak görüyoruz. Sera gazı emisyonlarını ve karbon ayak izimizi azaltarak verimlilik çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Biliyoruz ki yeni teknolojilere her zaman ihtiyaç var ve farklı bir çözüm hep var. Biz de o teknolojileri uygulamaya devam edeceğiz.