Ford MotorSport Türkiye, Ege Rallisi’nde Yine Esti!

Ege Rallisi 2018

 

Ford MotorSport Türkiye pilotları, İzmir’de yapılan NG Kütahya Seramik 28. Ege Rallisi’nde sezonun ilk 2 yarışındaki gibi podyumdaki liderliklerini korudular. Ford MotorSport Türkiye takımında yarışan Red Bull sporcusu Yağız Avcı 6. Türkiye şampiyonluğu yolunda önemli bir virajı daha başarıyla geçti.

Ülkemizin en prestijli spor organizasyonlarından biri olan Türkiye Ralli Şampiyonası’nın üçüncü ayağı, bu hafta sonu İzmir’de düzenlendi. Yıllardır nisan ayında yapılan Ege Rallisi’nin bu sene temmuz ayında yapılmasından ötürü 40 dereceyi bulan hava sıcaklığı yarışmacılar kadar araçları da zorladı. Sıcak havanın etkisi ile Gödence etabında görevli araçta başlayan yangın otluk alana sıçradı. İtfaiye ekiplerinin müdahalesinin ardından etaplar gecikmeli olarak başlayabildi. Çeşme’de yapılan seyirci özel etabına ise özellikle hız tutkunlarının ilgisi yoğundu.

Sezon boyunca yaşanan heyecan Ege Rallisi’nde de son etaba kadar varlığını sürdürdü. Asfalt zeminde koşulan ralliye 4 çeker Fiesta R5, 2 çeker R2T, R2 ve ST araçlar ile katılan Ford MotorSport Türkiye pilotları sıcak havanın yarattığı olağanüstü baskıya rağmen yarışı başarıyla tamamladılar. Ford MotorSport Türkiye, Ege Rallisi ardından Türkiye Ralli Şampiyonası’nda pilotlar, takımlar, iki çeker ve gençlerde liderliği kimseye kaptırmadı.

Yağız Avcı Türkiye Ralli Şampiyonası’nda liderliğini sürdürüyor!

İlk defa 2004 yılında Ford MotorSport Türkiye çatısı altında yarışmaya başlayan Yağız Avcı; bu sezon yarıştığı “yılın motoru” ödüllü EcoBoost motora sahip, 4 çeker Fiesta R5 aracı ile podyumun en üst basamağına çıkmayı başardı ve altıncı şampiyonluğuna bir adım daha yaklaştı.

Sezonun ilk iki yarışından farklı olarak bu yarışta Avcı’nın co-pilot koltuğunda önceki yıllarda da birlikte yarıştığı ve bu yarış için Avustralya’dan gelen Ersan Alkır vardı. İkili güçlü rakipleri BC Vision takımının pilotu Burak Çukurova’nın önünde yarışı ilk sırada tamamlarken bir diğer Ford MotorSport Türkiye ekibi Deniz Fahri-Barış Kalfaoğlu ikilisi zorlu mücadeleyi 3. sırada tamamladılar.

Toplam 7 ayaktan oluşan sezonun 3. yarışı olan Ege Rallisi sonrası Türkiye Ralli Şampiyonası’nda Yağız Avcı liderliğini devam ettirirken, Deniz Fahri 3. sırada yer aldı.

Fiesta Rally Cup organizasyonunun ikinci yarışında 13 ekip yarıştı

Türkiye Ralli Şampiyonası takvimi ile birlikte yapılan ve 2 çeker araçların yarıştığı Fiesta Rally Cup organizasyonu da yoğun bir çekişmeye sahne oldu. Ralli süresince iki kez lastikleri patlayan Ümit Can Özdemir-Batuhan Memişyazıcı ekibi, bu şanssızlığa rağmen ralliye ekstra puan veren power stage etabını Fiesta R2T araçlarıyla ilk sırada bitirirken; Bulgar ekip Georgi Geradzhiev-Georgi Gadzhev Fiesta R2 ile ikinci, Kağan Karamanoğlu-Nehir Yılmaz ikilisi ise Fiesta R2T ile yarışı üçüncü sırada tamamladılar.

Bu zorlu ralliyi İsmet Toktaş-Sedat Bostancı ikilisi dördüncü sırada, geçen yılın Fiesta Rally Cup Şampiyonu Cem Alakoç-Yusuf Çelik ikilisi ise yaşadıkları şanssızlıklar sebebiyle beşinci sırada tamamladılar. ST sınıfının birinciliği ise Semih Erkal-Yasin Tomurcuk ikilisinin oldu.

Bu sonuçlardan sonra 2018 sezonunun ilk 2 yarışı sonrası Fiesta Rally Cup şampiyonasının genel klasmanında Ümit Can Özdemir liderliği korurken, Georgi Geradzhiev ikinci, İsmet Toktaş üçüncü sırada yer alıyor.

Serdar Bostancı: “Takım olarak başarılı olmamız bizi çok mutlu etti.”

Ford MotorSport Türkiye Takım Direktörü Serdar Bostancı yaptığı değerlendirmede şunları söyledi:

“Toplam 15 ekiple katıldığımız ve birçok ekibin yarış dışı kaldığı ralliyi tüm ekiplerimizin tamamlamış olması ve Ege Rallisi sonrası pilotlar, takımlar, iki çeker ve gençlerde Ford MotorSport Türkiye’nin liderliği devam ettirmesi tüm ekibi ve beni çok mutlu etti. Takımımıza bu yıl geri dönen Red Bull sporcusu Yağız Avcı’nın 6. Türkiye şampiyonluğu yolunda önemli bir virajı daha başarılı bir şekilde geçmesi de ayrı bir mutluluk.”

WRC - Dünya Ralli Şampiyonası Eylül’de Marmaris’te

2018 sezonu, Ege Rallisi’nin ardından 4-5 Ağustos’ta Yeşil Bursa Rallisi ile devam edecek. 13-16 Eylül tarihleri arasında ise Dünya Ralli Şampiyonası’nın Türkiye ayağı Marmaris’te yapılacak. Sezon, 20-21 Ekim’de gerçekleştirilecek İstanbul Rallisi’nin ardından, 17-18 Kasım tarihleri arasında koşulacak olan Ford Otosan Kocaeli Rallisi ile sona erecek.