Artık Gözünüz Yolda, Yolunuzun Durumu Büyük Ekranda!

waze

Ford, popüler yol ve trafik uygulaması Waze ile yaptığı işbirliğini Barselona’da düzenlenen Mobil Dünya Kongresi’nde duyurdu. Bu işbirliği sayesinde Ford, dünya çapındaki kullanıcılarının gözlerini akıllı telefonların ekranından kurtararak yola odaklamalarını, dolayısıyla daha güvenli sürüş deneyimleri yaşatmayı hedefliyor.

Ford kullanıcıları Apple iPhone üzerinden yol ve trafik uygulaması Waze’i otomobillerindeki SYNC 3 ekranına yansıtarak akıllı bir şekilde trafik sıkışıklığının üstesinden gelebilecek, gidecekleri istikametteki en kısa ve en açık yolu tercih edebilecekler.

Barselona’da gerçekleşen Mobil Dünya Kongresi’ne katılan Ford’un Bağlantılı Araçlar ve Hizmetler’den Sorumlu İcra Kurulu Direktörü Don Butler, bu işbirliği hakkında, “İnsanların, varış noktalarına güvenli ve daha etkin şekilde erişmelerine yardımcı olmak üzere, bir dizi yol ve trafik uygulaması kullandıklarını biliyoruz. Bu güvenli sürüşü sağlamak için ortaklarımızla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. SYNC 3 AppLink platformu ile sürücüler, bir yandan en sevdikleri uygulamalara güvenli ve kusursuz şekilde erişebilirken diğer yandan da gözlerini yolda, ellerini de direksiyonda tutabiliyorlar,” açıklamasında bulundu.

Waze Araçiçi Uygulamalar Ürün Lideri Jens Baron ise, “Waze, size özel bir uyarı sistemi sunuyor. Sistem, bu işbirliği ile yolculuk sırasında güvenle araç ekranlarından bize ulaşacak Ford kullanıcıları ile daha da kapsamlı hale geldi,” sözleriyle Ford ile yaptıkları işbirliğinin en önemli getirisinin güvenlik olduğunu vurguladı.

SYNC 3 sürüm 3.0 veya üzerini kullanan 2018 model Ford araçları, Waze’i lansman itibariyle dokunmatik ekranı üzerinde çalıştırabilecekler. Diğer SYNC 3 özellikli Ford taşıtları, Waze fonksiyonelliğini mümkün hale getirmek üzere kablosuz veya USB üzerinden güncellenebiliyor. Waze uygulamasının hangi bölgelerde mevcut olduğu hakkında daha fazla bilgi, https://www.waze.com adresinde sunuluyor.