Kıbrıs’ta Ford MotorSport Türkiye Rüzgârı!

Kıbrıs’ta Ford MotorSport Türkiye Rüzgârı!

Pilotlarımız Türkiye Ralli Şampiyonası’nın ikinci ayağı olan ve Kuzey Kıbrıs’ta düzenlenen Akdeniz Rallisi’ne damga vurdu!

1-3 Haziran tarihleri arasında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Otomobil Kulübü’nün düzenlediği, Türkiye Ralli Şampiyonası’na da puan veren Akdeniz Rallisi’nde, Ford MotorSport Türkiye ekiplerimizle podyumu doldurduk. Birbirinden önemli başarılara imza atan pilotlarımız dereceleri kimseye kaptırmadı.

Tıpkı Rally Phrygia’daki heyecanı tekrar yaşatan Akdeniz Rallisi, hem toprak hem asfalt kırıcı etapları ile pilotları oldukça zorladı. Rallinin düzenlendiği hafta sonu Kıbrıs’ta meydana gelen şiddetli yağış, start veren 44 ekibin sadece 27’sinin yarışı tamamlayabilmesine ve büyük heyecan yaşanmasına neden oldu.

Ford MotorSport Türkiye, Şampiyonanın Zirvesinde!

Yoğun ilgi gösterilen yarışın genel klasmanında Ford MotorSport Türkiye pilotlarımızdan Deniz Fahri, 6. şampiyonluğuna yürüyen bir diğer Ford MotorSport Türkiye pilotu ve Redbull sporcusu Yağız Avcı’yı 6 saniye geçerek yarışı birincilikle tamamladı. Şampiyon pilotlarımızdan Yağız Avcı Türkiye Ralli Şampiyonası 2018 genel klasmanda yine birinciliğini korurken, Deniz Fahri Kıbrıs’ta kazandığı puanlarla genel klasmanda ikinciliğe yükseldi.

Ümit Can Özdemir İki Çeker Kategorisinde Lider

Basın ve seyircilerin de büyük ilgisiyle geçen yarışta heyecan, 2 çeker kategorisinde de hız kesmedi. Çekişmeli geçen mücadelede Fiesta R2T ve R2 araçlarımızla yarışan pilotlarımız Ümit Can Özdemir, Cem Alakoç ve İsmet Toktaş; sırasıyla ilk 3’te yer alarak adından söz ettiren bir başarıya imza attı.

Serdar Bostancı: “Takım Olarak Başarılı Olmamız Bizi Çok Mutlu Etti”

Ford MotorSport Türkiye Takım Direktörümüz Serdar Bostancı, yaptığı değerlendirmede şunları söyledi:

“Toplam uzunluğu 454,45 kilometre olan sezonun ikinci rallisi, özellikle yağan etkili yağmur sonrası çok kırıcı ve zorlayıcı bir tempoda geçti. Toplam 8 ekiple katıldığımız ve birçok ekibin yarış dışı kaldığı ralliyi tüm ekiplerimizin tamamlamış olması ve bunun üstüne 5 ekibimizin podyum görmesi bizleri çok mutlu etti. Takımıza bu yıl geri dönen Redbull sporcusu Yağız Avcı’nın 6. Türkiye Şampiyonluğu yolunda önemli bir virajı başarılı bir şekilde geçmesi ayrı bir övünç kaynağı. Bir diğer pilotumuz Deniz Fahri de bu zorlu ralliyi kazanarak Türkiye Şampiyonası’nda ben de varım dedi. Fiesta Rally Cup takviminde yer almayan Akdeniz Rallisi sonrası sıradaki hedefimiz Ege Rallisi. Ford MotorSport Türkiye çatısı altında yarışan tüm ekiplerimize bu ralli için de şimdiden başarılar diliyorum.”