Eskişehir Rallisi’ni de Zirvede Tamamladık!

Eskişehir Rallisi

Türkiye Ralli Şampiyonası’nda Markalar Şampiyonluğu ve genel klasmanda ilk sırada bulunan Castrol Ford Team Türkiye takımımız, sezonun üçüncü yarışı olan Eskişehir Rallisi’nin ardından zirvedeki yerini sağlamlaştırdı.

Basın ve seyircilerin büyük ilgi gösterdiği Eskişehir Rallisi’nde, iddialı pilotlarımız Murat Bostancı & Onur Vatansever ikilisi genel klasman birinciliğini ve Power Stage’i kazanarak sezonun ilk üç yarışı sonrası “2019 Pilotlar & Co-pilotlar Şampiyonluğu” yolunda liderliklerini korudular.

Rallinin ikinci gününde yaşanan hava muhalefeti hem taktiksel değişikliklere hem de heyecan dolu görüntülere meydan verirken takımların özellikle lastik seçimleri yarışın kazananı belirlemede önemli rol oynadı.

Eskişehir Rallisi’nde Fiesta Rally Cup’ta 2 çeker Fiesta R2T araçla yarışan pilotlarımız Ümitcan Özdemir & Batuhan Memişyazıcı ikilisi yarışı birçok 4 çeker aracın da önünde tamamlayarak 2 çeker kategorisinde birinciliği elde etti ve 2019 sezonu 2 çeker şampiyonluğu yolunda büyük avantaj kazandılar. İkili aynı zamanda Fiesta Rally Cup’ta da birinci olarak sezonun ilk üç yarışı sonrası liderliğini devam ettirdi.

Avrupa Gençler Ralli Kupası’na da (ERT Junior) puan veren Eskişehir Rallisi’nde Gençler Kupası’nı kazanmak için Castrol Ford Team Türkiye takımımız çatısı altında Fiesta R2 ile mücadele veren And Sunman & Efe Ersoy ikilisi de Avrupa Ralli Kupası Gençler kategorisinde birinciliği elde etti.

Castrol Ford Team Türkiye Takım Direktörümüz Serdar Bostancı, asfalt etaplarda toplam 59 araç ve 118 pilotun kıyasıya mücadelesine sahne olan Eskişehir Rallisi sonuçlarını, “Türkiye Ralli Şampiyonası’nın WRC Marmaris Rallisi haricindeki ikinci uluslararası rallisi olan Eskişehir’deki bu önemli yarışta tüm ekibimizin organize çalışması ile başarılı çizgimizi sürdürmüş olmamız bizim için sezonun geri kalanına yönelik ekstra motivasyon kaynağı oldu. Zorlu rallide genel klasman, Avrupa Ralli Kupası Gençler ve 2 çeker kategorilerinde elde ettiğimiz birincilikler bizim için çok değerli. Ayrıca yağış sebebiyle oluşan zorlu koşullarda yola sürekli sağlam basmamızı sağlayan geniş lastik ürün gamı için sponsorumuz Pirelli’ye özel olarak teşekkür etmek isterim. Tüm teknik ekibime ve bizleri her koşulda destekleyen değerli sponsorlarımıza bu vesileyle çok teşekkür ederim,” sözleriyle değerlendirdi.