En Elektrikli Ford Modelleri Frankfurt’ta

Frankfurt

Ford, bu yılın başlarında her yeni Ford otomobil serisinde yarı hibrit, tam hibrit, plug-in hibrit veya tam elektrikli bir versiyonu olacağını ve müşterilerine en kapsamlı elektrikli araç yelpazelerinden birini sunacaklarını duyurmuştu.

Bu hedef doğrultusunda Frankfurt Otomobil Fuarı’nda elektrikli bir geleceği gözler önüne seren Ford; Puma EcoBoost Yarı Hibrit, yeni Explorer ve Tourneo Custom Şarj Edilebilir (Plug-In) Hibrit modelleri ile yarı, tam ve şarj edilebilir (plug-in) hibrit güç aktarma organları sunan ilk Ford modeli olan Yeni Kuga SUV dahil bugüne dek en geniş elektrikli araçlar serisini Frankfurt Otomobil Fuarı’nda tanıtıyor.

2022 sonuna kadar binek otomobil satışlarının yüzde 50'sinden fazlasının elektrikli araçlardan oluşacağı öngörüsünde bulunan Ford, tasarım kimliğinde yeni bir sayfa açan modeli Ford Puma’yı da ilk kez bu fuarda sergiliyor. Ford, sekizi 2019’da olmak üzere 17 elektrikli aracını 2024 yılına kadar Avrupa pazarına sunmayı planlıyor. Elektrikli güç aktarma organlarının 2022 sonuna kadar otomobil satışlarının yarısından fazlasını oluşturacağını ve elektrikli araç satışlarının konvansiyonel benzinli ve dizel araçları geçeceği bir gelecek kurgulayan Ford, o zamana kadar 1 milyon elektrikli otomobil satmayı planlıyor.

Detaylarıyla Frankfurt

  • Tamamıyla yenilen Kuga SUV'un Şarj Edilebilir (Plug-In) Hibrit varyantı, Ford'un şimdiye dek yarı hibrit, hibrit ve şarj edilebilir (plug-in) hibrit güç aktarma organlarını sunduğu ilk model. 
  • Yeni Explorer Şarj Edilebilir (Plug-In) Hibrit yedi koltuklu SUV ve yeni Tourneo Custom Şarj Edilebilir (Plug-In) Hibrit sekiz koltuklu van modelleri, geleneksel bir içten yanmalı motorun menzil ve özgürlüğünün yanı sıra sıfır emisyon sunan, elektrikli sürüş kabiliyeti de sunuyor.
  • İlk kez tanıtılacak olan SUV esintili kompakt crossover Yeni Puma Ecoboost Yarı Hibrit yarı hibrit teknolojisi ve optimize edilmiş yakıt verimliliğinin yanı sıra teknik özellikleriyle daha duyarlı bir sürüş deneyimi sunuyor.
  • Kendini şarj eden, tam hibrit, benzinli-elektrikli güç aktarma teknolojisine sahip Ford Mondeo Hibrit ise dizele karşı etkili bir alternatif olurken özellikle şehir trafiğindeki dur-kalk durumlarında saf elektrikli sürüş imkânı sunuyor.
  • Mustang esintili yeni tam elektrikli performans SUV’u 2020 yılında Dünya Çapında Uyumlaştırılmış Hafif Araç Test Prosedürü (WLTP) kullanılarak hesaplanan 600 kilometrelik saf elektrikli menzili ve hızlı şarj kabiliyeti ile pazara sunulacak.

Geleceğin Elektrik Teknolojisi

Ford, şarj edilebilir (plug-in) hibrit müşterilerine ev tipi duvar şarj üniteleri ile birlikte kurulum hizmetleri ve çevre dostu enerji tarifeleri sunmak, elektrikli araçların daha basit, daha hızlı ve daha uygun maliyetli bir biçimde şarj edilmesini sağlamak için Avrupa çapında önde gelen altı enerji tedarikçisiyle iş birliği yapacak.

Ford’un duvar ünitesi çözümü, Ford’un plug-in hibrit model kullanıcılarına evde şarj sürelerini üçte bire kadar kısaltmak için klasik bir ev prizine göre yüzde 50’ye kadar daha fazla şarj gücü sağlayacak.