Konforun Yeni Tanımı: Puma Titanium X

Puma Titanium X

Yeni Ford Puma’nın SUV’dan aldığı ilhamla geliştirilen crossover özelliklerini, konfor ve rahatlık teknolojileriyle daha da üst seviyeye taşıyan Yeni Ford Puma Titanium X; Almanya’da düzenlenen 2019 Frankfurt Otomobil Fuarı’nda otomobilseverlerle buluştu. Konforun tanımını değiştiren Yeni Ford Puma Titanium X’in özelliklerini sizler için listeledik:

Premium Tasarım ve Özellikler

  • Kolayca sökülüp makinede yıkanabilen koltuk kılıflarıyla aracınız her zaman ilk günkü kadar temiz olacak. Tek elle bile sökülebilen fermuarlı aile dostu kılıflar, evcil hayvan tüyü, meyve suyu lekesi gibi küçük dertleri tamamen ortadan kaldırıyor. Ayrıca satış sonrası pazarında sunulacak olan koltuk kılıfı çeşitleriyle aracınızı kişiselleştirmeniz de mümkün.
  • Tek bir düğme ile etkileştirilen elektrikli koltuklardaki bel masajı özelliği, üç farklı yuvarlanma yönü ve hassasiyet ayarıyla hareket halindeyken yorgun kaslarınızı canlandırarak size rahat bir yolculuk imkânı sunuyor.
  • İç mekânında deri direksiyon simidi, ahşap eklentiler ve kumaş kapı panellerinin sunduğu çekici görünüm ve yüksek kalite algısını her sürüşte hissedeceksiniz.
  • Kablosuz şarj özelliğiyle akıllı telefonunuz asla şarjsız kalmayacak. İki adet USB girişiyle araçta yolculuk eden herkes için hayat aynı konfor seviyesinde sürecek.
  • Yolculuklarınız Bluetooth üzerinden bağlanacağınız iletişim ve bilgi-eğlence sistemi Ford SYNC 3 ile çok daha güvenli geçecek. Sürücü ses sistemini, navigasyonu ve sisteme bağlı akıllı telefonları sesli komut sistemiyle kumanda eden sistem ayrıca Apple CarPlay ve Android Auto™ ile de uyum sağlayarak yolculuklarınızı keyfe dönüştürecek. Üstelik tüm bu keyfi Premium B&O ses sistemiyle en üst kalitede yaşayacaksınız.
  • Çift bölgeli elektronik otomatik iklim kontrolü, yağmur sensörlü silecekler ve park sensörleri gibi standart donanımlar konforunuzu hiçbir şeyin bozmaması için tasarlanan diğer özellikler.
  • Yeni Puma Titanium X dış tasarım olarak Puma’nın SUV gövde orantılarını ve siluetini yansıtırken ilave tasarım detaylarıyla daha karakteristik ve karizmatik bir görünüm sergiliyor. Sınıfının en iyi bagaj hacmini sunan Yeni Puma Titanium X’in benzersiz ve dikkat çekici dış tasarımı ve 18 inç büyüklüğünde 10 kollu parlak gri alaşım jantlarıyla yollarda fark edilmemeniz imkânsız.
  • Parlak siyah detaylar, krom süslemeler, petek dokulu ızgara, fonksiyonel hava perdesi ve ön hava girişlerine entegre edilen sis farlarıyla Puma Titanium X; dikkat çekici ve gösterişli görünümünün yanı sıra yan gövde ve arka kısımda da benzer bir tasarım felsefesiyle şekillendirildi. Arka tampona entegre difüzör, sportifliğe vurgu yaparken kalite algısını da görsel olarak artırıyor. Gövde renginde ısıtmalı yan aynalara entegre sinyal lambaları ve açıldığında zemini aydınlatan ışıklar da premuim algınızı tamamlayacak nitelikteki diğer özellikler olarak öne çıkıyor.

Yarı Hibrit Teknolojisi

  • Yeni Ford Puma; sahip olduğu performans ile üstün sürüş keyfi sunarken yüksek yakıt verimliliğini beraberinde getiren Ford’un yenilikçi yarı-hibrit sistemini kullanan ilk model olacak.
  • EcoBoost Hybrid teknolojisinde Puma’nın 1,0 litre EcoBoost benzinli motoruna kayışla bağlanan 11,5 kW gücünde entegre bir marş/jeneratörü (BISG) devreye giriyor. Geleneksel alternatörün yerini alan BISG fren, anında oluşan kinetik enerjiyi elektrik enerjisine dönüştürüyor ve bu enerjiyi hava soğutmalı 48 Voltluk lityum-iyon bataryayı şarj etmek için kullanıyor. BISG aynı zamanda depolanan enerjiyi kullanarak üç silindirli benzinli motoru normal sürüş ve hızlanma anında ilave tork ile desteklemek üzere devreye giriyor. Yarı hibrit sistemin 125 PS ve 155 PS olmak üzere iki farklı güç versiyonu bulunuyor. Özellikle alt devirlerde benzinli motora kıyasla yüzde 50 daha fazla tork sunan hibrit sistem böylece daha akıcı bir sürüş deneyimi sunuyor.
  • BISG’nin sisteme kazandırdığı 50 Nm tork sayesinde benzinli motorun yakıt verimliliği WLTP normuna göre yüzde 9 iyileşiyor. Yine ilave torkun katkısıyla 125 PS’lik versiyon 5,4 lt/100 km yakıt tüketiyor ve 124 gr/km CO2 emisyon salım değeri sunuyor. 155 PS’lik versiyon ise 5,6 lt/100 km yakıt tüketiyor ve 127 gr/km CO2 emisyon salım değerine imza atıyor. Güven Veren Teknolojiler
  • Standart olarak sunulan Yol Kenarını Tespit fonksiyonu ile geliştirilen Şerit Takip Sistemi de dahil olmak üzere gelişmiş sürüş destek sistemleri daha konforlu, sürücüyü daha az yoran ve daha güvenli bir sürüş deneyimini beraberinde getiriyor. İlave edilen yeni fonksiyon sayesinde sistem asfaltın bittiği ve asfalt dışında kum, çakıl, çim veya banket olmak üzere farklı bir zeminin başladığı noktayı algılıyor ve direksiyona müdahale ederek aracın alt yüzeyin dışına çıkmasını önlüyor.
  • Yaya Algılama özelliğine sahip Çarpışma Önleme sistemi yola yakın, yol üzerinde veya yoldan karşıya geçmek üzere olan insanları algılıyor ve olası çarpışmayı önlemek veya etkisini azaltmak üzere sürücüye yardımcı oluyor.
  • Dur-Kalk özelliğine sahip Uyarlanabilir Hız Sabitleme Sistemi, Trafik İşareti Tanımlama Sistemi ve Şerit Ortalama Sistemi güvenli sürüş deneyiminizi en üst seviyeye taşıyacak.

Yenilikçi ve Pratik

  • Sınıfının ödün vermeyi gerektirmeyen en iyi bagaj hacmine sahip olan Ford Puma Titanium X, 456 litrelik bir bagaj ve yenilikçi saklama alanı çözümleri kullanıma sunuyor. Arka koltukların yatırılmasıyla 112 cm uzunluğunda, 97 cm genişliğinde ve 43 cm yüksekliğinde bir koli esnek kullanım özelliklerine sahip bagaja sığıyor.
  • Müşteri gereksinimlerini maksimum seviyede karşılamak için geliştirdiğimiz Ford MegaBox ile iki golf çantasını dik konumda rahatça barındırabilen derin ve çok yönlü bir depolama alanı ortaya çıkıyor. Yine bu alan üzeri kapatılarak, örneğin çamurlu botlar gibi kirli nesneleri kullanmak için değerlendirilebiliyor. Özel gider tapası bu alanı su ile temizleme kolaylığı sağlıyor.
  • Bagaj fonksiyonelliği bu sınıfta bir ilk olan eller serbest bagaj kapağı teknolojisi ile destekleniyor.

Konfor deyince her anlamda sıra dışı özellikler barındıran Yeni Ford Puma Titanium X, önümüzdeki yıl Türkiye’de de satışa sunulacak.