Yarı Maraton, Tam Eskişehirli!

Maraton

Türkiye’nin gençlik başkenti, bizim ise kamyon ve motor üretim merkezimiz Eskişehir’in kurtuluşunu, bu yıl ilk kez düzenlenen Ford Otosan Eskişehir Kurtuluş Yarı Maratonu’ndaki isim sponsorluğumuzla kutladık!

Eskişehirlilerin yanı sıra, hem yurt içi hem de yurt dışından yediden yetmişe binlerce sporcu Ford Otosan Eskişehir Kurtuluş Yarı Maratonu’nda “Yarı Maraton, Tam Eskişehirli” sloganıyla yer aldı.

Şirketler Koşusu’nun en kalabalık takımını oluşturduk

37 yıldır kamyon, çekici ve motor üretimimizi gerçekleştirdiğimiz Ford Trucks Eskişehir Fabrikamızdaki çalışma arkadaşlarımızın oluşturduğu 96 kişilik koşu takımımız, en kalabalık takım olmanın yanı sıra Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği’ne de en fazla bağış aktaran takım oldu.

Eskişehir Fabrikamızda üretilen ve Uluslararası Yılın Kamyonu (IToY) ödülüyle küresel bir başarıya imza atan F-MAX’imiz de Eskişehir’in gurur simgelerinden bir olarak koşu parkurunda sergilendi.

Birinciler Madrid’de koşacak

Eskişehir Ulus Anıtı Meydanı’nda başlayarak Sazova Kültür Merkezi önünden geçen ve yine Ulus Anıtı önünde son bulan yarışta 21 kilometrelik yarı maratona ek olarak 10 kilometre koşusu ile çocuk koşusu alternatifleri de yarışıldı.

Ayrıca 10 kilometre parkurda paralimpik kategori altında farklı engel gruplarından sporcular da yarış heyecanına ortak oldu. Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'in startını verdiği 21 kilometrelik yarı maratona, binlerce kişi katıldı. Maratonu, erkeklerde Etiyopyalı Getaye Fisseha Gelaw birinci tamamlarken, aynı ülkeden Fetene Alemu Regasa ikinci, Resul Çevik ise üçüncü oldu. Kadınlarda ise birinciliği Elif Dağdelen, ikinciliği Sebahat Akpınar, üçüncülüğü de Gönül Çataltepe elde etti. Birinciler, desteğimizle Madrid Maratonu’na katılma imkânı elde ettiler.

Spor ve eğlence bir arada

Yarı maraton öncesinde gerçekleştirilen festivalde katılımcılar spor ve müziği birleştiren keyifli etkinliklerde son hazırlıklarını tamamladılar. Gün boyunca Emine Başarır, Noyan Dülek, Elif Kaya, Murat Demirci, İnanç Akbaş, Ayşegül Demirsoy gibi Türkiye’nin önde gelen spor eğitmenlerinin önderliğinde eğlenceli aktivitelere katılan katılımcılar festival akşamında Eskişehirli ünlü şarkıcı Özgün’ün sevilen şarkılarına eşlik ettiler.