Castrol Ford Team Türkiye Dünya Arenasında!

CFTT

Bu yılın en nefes kesici yarışı Rally Turkey 12-15 Eylül tarihlerinde Marmaris’te gerçekleşecek! Dünya Ralli Şampiyonası’nın (WRC) 11., Türkiye Ralli Şampiyonası’nın ise 5. ayağı olan yarışa 21 farklı ülkeden 54 otomobil ve 108 sporcu katılım gösterecek. Ralli takımımız Castrol Ford Team Türkiye, yarışa 9 otomobil ile katılarak ülkemizi en iyi şekilde temsil etmeye hazırlanıyor.

Marmaris’in mavi ile yeşili birleştiren doğasında gerçekleşecek Rally Turkey, 12 Eylül Perşembe akşamı düzenlenecek 2 kilometrelik seyirci özel etabı ile start alacak. Sekiz yıllık aranın ardından geçen yıl yeniden dünya ralli takvimine eklenen Marmaris organizasyonuna yerli ve yabancı ralliseverlerin yoğun ilgi göstermesi bekleniyor.

Serdar Bostancı: “WRC’de 9 araç ile Türk bayrağını gururla dalgalandıracağız”

Castrol Ford Team Türkiye Takım Direktörümüz Serdar Bostancı, “Popülaritesi yüksek bir motorsporları organizasyonu olan ve 8 yıl aradan sonra geçtiğimiz sene ülkemizde yeniden düzenlenmeye başlanan Dünya Ralli Şampiyonası’nın bu yıl da devam ediyor olması ülkemizde motorsporlarının gelişimi adına çok önemli. Castrol Ford Team olarak şampiyonanın Türkiye ayağında toplam 9 araç ile Türk bayrağını gururla dalgalandıracağız. Öncelikli hedefimiz Türk pilotlar arasında en iyi dereceyi elde ederek Türkiye Ralli Şampiyonası’nda matematiksel olarak şampiyonluğumuzu garantilemek ve Dünya Ralli Şampiyonası’nın bu ayağında WRC2’ler arasında üst sıralarda yer almak. Ayrıca Gençler kategorisini kazanarak Genç Pilotlar Şampiyonası’nda liderliği ele geçirmek diğer bir hedefimiz,” sözleriyle yarış öncesi hedeflerimizi ortaya koydu.

Castrol Ford Team Türkiye, erken şampiyonluk peşinde

2019 Türkiye Ralli Şampiyonası’nın da 5. ayağı olan Rally Turkey, Türkiye’den katılan takımlar arasında da sıkı bir mücadeleye sahne olacak. Türkiye Ralli Şampiyonası’nda lider konumda olan Castrol Ford Team Türkiye pilotlarımız Murat Bostancı ve Onur Vatansever, Ford 1.6 litre EcoBoost Fiesta R5 ile bu ralliyi de kazanarak Pilotlar Şampiyonluğu’nu garantileyip kupanın sahibi olduklarını sezon sonlanmadan ilan etmeyi amaçlıyor. Ford Fiesta R5 ile bu sezon yarışmaya başlayan ve gün geçtikçe hızlanan genç ekibimiz Buğra Banaz ve Burak Erdener ikilisi ise ilk kez dünya WRC ekipleriyle yarışacaklar.

2 Çeker ve Gençler Şampiyonası’nda liderlik mücadelesi

Türkiye Ralli Şampiyonası’nda yoğun çekişmenin yaşandığı iki çeker kategorisinde 1.0 litre EcoBoost Fiesta R2T’leri ile mücadele eden ekibimiz Ümit Can Özdemir ve Batuhan Memişyazıcı ve Türkiye Gençler Şampiyonası’nda Fiesta R2T ile yarışan genç pilotlarımız Emre Hasbay ve Emir Şahin de katıldıkları kategorilerde liderlik hedefiyle yerlerini alacaklar.

Fiesta Rally Cup’ta 7 ekip

Marmaris’teki ralli, aynı zamanda Fiesta R2T, R2 ve ST’lerin mücadele ettiği Fiesta Rally Cup’ın da dördüncü ayağı niteliğinde. Toplam 7 ekibin yarışacağı bu rallide Fiesta R2T araçları ile halihazırda liderlik koltuğunun sahibi olan pilotlarımız Kağan Karamanoğlu ve Nehir Yılmaz birinciliklerini korumak için çalışırken, diğer ekipler büyük çekişmenin yaşandığı Fiesta Rally Cup için değerli puanların sahibi olmak için çaba harcayacak.