Daha Parlak Bir Gelecek İçin!

Parlak Bir Gelecek

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü ile başlayan 16 günlük Cinsiyete Dayalı Şiddete Karşı Aktivizm Kampanyası, 10 Aralık İnsan Hakları Günü'ne kadar süren uluslararası bir kampanyadır. BM’in kadınlara yönelik şiddeti sona erdirmek için düzenlediği UNiTE (BİRLEŞİN) kampanyası, dünya çapında farkındalığı artırmak, zorluk ve çözümler hakkında tartışma yapma fırsatları yaratmak için küresel eylem çağrısında bulunmaktadır. Son yıllarda bu kampanya, kadınlara ve kız çocuklarına yönelik şiddet barındırmayan daha parlak bir geleceğin simgesi olarak turuncuyu kullanmaktadır.

10 Aralık İnsan Hakları Günü, dünyanın en çok dile çevrilen belgesi olan İnsan Hakları Beyannamesi’nin 1948 yılında kabulüyle kutlanmaya başlanmıştır. İnsana, insanlık onuruna eşit değer veren bu bildirgenin taahhütleri sayesinde milyonlarca insan onurunu kazanmış ve böylece daha adil bir dünyanın temelleri atılmıştır.

Biz de Ford Otosan olarak kadın-erkek eşitliği ve insan haklarının bilincinde olarak üstümüze düşen sorumluluğu yerine getiriyoruz. Bunu bir görev bilinciyle değil, yerleşik kurum kültürümüzün özü olarak gerçekleştiriyoruz. Çünkü günlük yaşantılarımızda bizi koruyan, bizi birbirimize yaklaştıran hakları savunmanın, bu konudaki bilincimizi dokunabildiğimiz tüm hayatlara aktarmanın doğruluğuna inanıyoruz.

Parlak bir gelecek hepimizin hakkı!