Konu Şiddetse, Susma Konuş!

Ford Otosan Şiddet Manifesto

Her üç kadından biri şiddete maruz kalıyor. Sosyal statüsü, sınıfı, ırkı, vatanı ya da yaş grubu bu veriyi etkilemiyor. Bu gerçekten korkunç bir rakam. Peki, şiddet dediğimiz nedir?

Türk Dil Kurumu şiddeti şu şekilde tanımlamış:

T.C. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın 2016 tarihli Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele adlı kitabında yer alan şiddet tanımı ise şu şekilde:

Şiddet: Kişinin, fiziksel, cinsel, psikolojik veya ekonomik açıdan zarar görmesiyle veya acı çekmesiyle sonuçlanan veya sonuçlanması muhtemel hareketleri, buna yönelik tehdit ve baskıyı ya da özgürlüğün keyfî engellenmesini de içeren, toplumsal, kamusal veya özel alanda meydana gelen fiziksel, cinsel, psikolojik, sözlü veya ekonomik her türlü tutum ve davranış.

Biz Ford Otosan olarak şiddetin tanımını sadece kadına değil; cinsiyet, yaş, ırk, din ayırmadan herhangi bir insana ve herhangi bir hayvana karşı uygulanan kaba güç, aşırılık ve bilinçsizlik olarak yapıyoruz.

Biz Ford Otosan olarak yıllardır kadın-erkek eşitliğini savunuyoruz ve cinsiyetçi yaklaşımın da bir tür şiddet olduğuna inanıyoruz.

Biz Ford Otosan olarak her türlü şiddete karşıyız. Ve bunu herkes bilsin istiyoruz. Şiddetin karşısında en çok konuşarak durulabileceğine inanıyoruz. Bu yüzden susma konuş diyoruz.