Ford MotorSport Ralli Takımımızda Heyecan Dorukta!

Ford Motorsport Türkiye Pilotu Yağız Avcı

17-18 Kasım tarihlerinde koşulacak olan Ford Otosan 36. Kocaeli Rallisi’nde Ford MotorSport Türkiye takımımızı 20’yi aşkın otomobil temsil edecek.

16 Kasım Cuma günü 08.00-15.30 saatleri arasında yol keşfi ile başlayacak olan rallinin startı 17 Kasım Cumartesi günü, saat 11.00’de 41 Burda Alışveriş Merkezi’nde verilecek. İlk gün biri seyirci olmak üzere toplam beş etaptan oluşan yarışta pilotlarımız; Ford Otosan (18,22 km) Transit (16,50 km) Courier (8,28 km) ve Custom (7,42 km) etaplarını geçtikten sonra saat 15.30’da Intertex Uluslararası Fuar Merkezi otoparkındaki seyirci özel etabı ile ilk günü tamamlayacaklar.

Rallinin ikinci ayağı 12 Kasım Pazar günü, saat 08.00’de aynı zamanda ralli merkezi olan Tryp by Wyndham İzmit’teki kapalı parktan başlayacak. Pilotlarımız; Otosan, Transit ve Courier etaplarının ardından, avantaj etabı Kuga-2 Power Stage’de genel klasman ve sınıflarında ekstra puan için heyecan dolu bir mücadele yaşayacaklar.

Özellikle pilot şampiyonluğunda oldukça çekişmeli geçecek olan rallide ekiplerimiz, 2 gün boyunca 103,04 km’si özel etap olmak üzere toplamda 284,99 km yol kat edecekler. Ford Otosan 36. Kocaeli Rallisi, pazar saat 13.00’de 41 Burda Alışveriş Merkezi’nde yer alan finiş podyumundaki ödül töreni ile son bulacak.

Ford MotorSport Türkiye Takım Direktörümüz Serdar Bostancı, sezonun son rallisi öncesinde takımımızı, “Bu senenin son yarışı Ford Otosan Kocaeli Rallisi ile 2018 Ralli Şampiyonası final yapacak. Biz bu yarışta 20’ye yakın otomobil yarıştırıyoruz Ford MotorSport Türkiye olarak. Yine her zaman olduğu gibi bütün kategorilerde, klasmanlarda son derece iddialıyız. Aşağı yukarı klasmanların büyük bir kısmında şampiyonluğumuz garanti. Bir kere bizim için en önemlisi, en değerlisi; Ford MotorSport Türkiye olarak 2018 Takımlar Şampiyonluğumuz garantilenmiş vaziyette. Bununla birlikte 2 çeker otomobillerdeki şampiyona birinciliğimiz garantilenmiş durumda. Genç pilotlardaki şampiyona birinciliğimiz garantilendi. Sadece geriye foto-finiş ile belirlenecek olan Türkiye Ralli Pilotlar Şampiyonluğu kalmış vaziyette. Burada pilotumuz, beş kere Türkiye şampiyonu olmuş pilotumuz, Yağız Avcı’yla rakibi arasında üç puanlık bir şampiyona puan farkı var. Kim geçerse o şampiyon olacak. Biz; takımlar şampiyonluğu, 2 çeker şampiyonluğu ve gençler şampiyonluğunun yanına pilot şampiyonluğunu da eklemek istiyoruz,” sözleriyle değerlendirdi.

Bizler de tüm Ford MotorSport pilotlarımıza bu zorlu yarışta başarılar diliyoruz.