2018 Sezonu Ford Otosan 36. Kocaeli Rallisi ile Son Buldu!

Ford Otosan Kocaeli Rallisi

Türkiye Ralli Şampiyonası, 17-18 Kasım tarihlerinde yapılan Ford Otosan 36. Kocaeli Rallisi ile tamamlandı ve kupalar sahiplerini buldu. Sezonun son yarışı ile Ford Motorsport takımımız; Türkiye takımlar şampiyonluğu, 2 çeker ve gençler kategorilerinde birinciliğe uzandı. Türkiye’nin tek marka ralli kupası niteliğindeki Fiesta Rally Cup’ın şampiyonu da yine hafta sonu koşulan yarışta belli oldu.

Çift sıfır (00) kapı numaralı 1968 model kırmızı Anadol ile yarışın ilk startını alan Genel Müdürümüz Haydar Yenigün’e yardımcı pilot olarak oğlu Deniz Ali eşlik etti. Öğleden sonra yapılan özel seyirci etabında yarışan Haydar Yenigün, Renç Koçibey ve Demir Bükey’in ilk Türkiye rallisini kazandıkları otomobilin replikası olma özelliğini taşıyan Anadol otomobil ile bu etabı başarıyla tamamladı.

Türkiye’nin en prestijli spor organizasyonlarından Türkiye Ralli Şampiyonası’nın 7. ve son yarışı Ford Otosan 36. Kocaeli Rallisi, iki gün boyunca gerek mevsim koşulları gerekse de yağan yoğun yağmurla çok daha zorlu, heyecanlı ve elbette çamurlu anlara sahne oldu. Ekipler, 2 gün boyunca bu zorlu koşullarda yaklaşık 102 km’si özel, toplam 284 km yol kat ederek şampiyonanın sonucunu belirlediler.

Ford Otosan 36. Kocaeli Rallisi’nde, pilotlarımız 4 çeker Fiesta R5, 2 çeker R2T, R2, R1 ve ST araçlar ile yarıştılar. Kocaeli Rallisi’nde Ford Motorsport Türkiye takımımız, genel klasmanda ilk 10 içinde 6 ekiple yer alarak sezon boyunca olduğu gibi bu ralliyi de domine etti. Ford Motorsport Türkiye takımımız adına genel klasmanda Fiesta R5 ile mücadele eden Red Bull sporcumuz Yağız Avcı yaşadığı mekanik aksilik sebebiyle Ford Otosan Kocaeli Rallisi’ni 3. sırada tamamlayınca şampiyonayı co-pilot’u Onur Vatansever ile Burak Çukurova-Vedat Bostancı ikilisinin ardından 2. sırada tamamladı.

Yine 4 çeker Fiesta R5 ile mücadele eden pilotlarımız Deniz Fahri-Bahadır Gücenmez ikilisi de sezonun son yarışının ardından 2018 Türkiye Ralli Şampiyonası’nı 3. olarak tamamladılar. 2 çeker kategorisinde ise Fiesta R2T ile mücadele eden pilotlarımız Ümit Can Özdemir-Batuhan Memişyazıcı ikilisi sezon boyunca gösterdikleri istikrarı tekrarlayarak kategorilerinde yine 1. oldular.

Gençler kategorisinde mücadele eden pilotumuz And Sunman ise cumartesi günü yarış dışı kalarak ralliyi tamamlayamamasına rağmen sezonun önceki yarışlarından aldığı puanlar ile kategorisinde liderliği göğüsledi.

Fiesta Rally Cup’ta sezonun son yarışında heyecan doruktaydı

Ford Motorsport Türkiye tarafından 2017 sezonu ile birlikte yeniden düzenlenmeye başlanan “Fiesta Rally Cup”ta da kazananlar belli oldu.

2 çeker Fiesta R2T ile mücadele eden pilotlarımız Ümit Can Özdemir-Batuhan Memişyazıcı Fiesta Rally Cup’ta bu yarışı da kazanarak sezon genelinde Fiesta Rally Cup şampiyonluğunu ilan etti. Fiesta R2 ile yarışan pilotlarımız Eytan Halfon-Kerim Tar ikilisi Kocaeli Rallisi’nde Fiesta Rally Cup ikinciliği ile birlikte R2 sınıf birinciliğini elde ederken, Kağan Karamanoğlu-Nehir Yılmaz ikilisi sezonu üçüncü sırada tamamladı. Fiesta Raly Cup’ta Sınıf ST/R1 klasmanında birinciliği elde eden pilotlarımız Emrah Ali Başo-Gürkal Menderes ikilisi, ayrıca Ali Sipahi Ralli Kupası'nın da şampiyonu oldu.

Ford Motorsport Türkiye Takım Direktörümüz Serdar Bostancı sezon sonunda şu değerlendirmelerde bulundu: “Toplam 15 ekiple katıldığımız ve sezonun son yarışı olan Ford Otosan 36. Kocaeli Rallisi’nde hedeflerimize büyük ölçüde ulaşmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Genel klasmanda ilk 10 içerisinde 6 ekibimizin yer aldığı Kocaeli Rallisi ile sezonu takımlarda şampiyonluk, 2 çeker ve gençler kategorilerinde birincilik ile taçlandırdık. Sezon boyunca yoğun tempoda çalışan tüm pilot, co-pilot ve teknik ekibimize, ayrıca sezon boyunca verdikleri destekler için tüm sponsor ve destekçilerimize teşekkür ediyorum.”

Bizler de bu zorlu sezonu başarıyla tamamlayan tüm takımımıza teşekkür ediyor, önümüzdeki sezonda başarılarının devamını diliyoruz.