Ailemizin Eskişehir’deki Gururu: İnönü Fabrikamız

Eskişehir İnönü Fabrikası

Mühendislik bilgi ve tecrübemizi en son teknoloji ile birleştirerek dünya pazarları için kamyon, motor ve güç aktarma organları ürettiğimiz muhteşem bir değere sahibiz!

Ford Otosan İnönü Fabrikası! 2019 Uluslararası Yılın Kamyonu ödüllü F-MAX’in üretim merkezi İnönü Fabrikamız, 88 bin metrekare kapalı, 1,1 milyon metrekare açık alanda faaliyet göstermektedir. Yılda 15 bin adet kamyon ve çekici, 75 bin adet motor ve 140 bin adet Transit arka aks kapasiteye sahip olan fabrikamızda günümüze kadar 200 bini aşkın kamyon ve çekici, 800 bini aşkın motor üretimi gerçekleştirdik.

İnönü Fabrikamız, Transit araçların arka akslarının Avrupa’daki tek üretim merkezi ve Türkiye’nin araç, dizel motor ve güç aktarma üretim çeşitliliğini tek çatı altında toplayan tek fabrikasıdır.

Transit araçlarda kullanılan Duratorq motorlar ile beraber, 100 milyon ABD dolarını aşan bir yatırımla hayata geçirilen, Euro 6 emisyon standartlarına uygun ve fikri mülkiyet hakları %100 Ford Otosan’a ait Ecotorq motorlar da İnönü Fabrikamızda üretilmektedir.

İşte gururumuz, işte İnönü Fabrikamız!