Kasım Anketimiz Sonuçlandı!

Kasım Anketi Kazananı Futbol

Geçtiğimiz ay hangisinin daha ateşli bir taraftarı olduğunuzu sormuştuk sizlere; basketbolun mu, futbolun mu? Ve seyretmelere doyamadığımız, statlara gidip bayrak salladığımız, her maçının ertesi günü en az 90 dakika pozisyonlarını tartıştığımız, her sezon yeni formalar alarak takımımıza destek verdiğimiz seçenek, anlaşıldığı üzere futbol oldu.

Bizler de 22 oyuncunun 1 top peşinde koştururken bütün dünyanın bakışlarını üzerlerinde toplamayı başaran bu spor hakkında sizlere biraz farklı bilgiler sunmak istedik. Hangi takımın ateşli taraftarı olursanız olun bu bilgilerle en derin futbol sohbetlerinin şampiyonu siz olacaksınız!

• Futbol tam olarak ne zaman ortaya çıktı bilinmiyor, ama tarihçilerin ulaşabildikleri en eski tarih 3000 yıl öncesine kadar uzanıyor. Günümüzdeki popülerliğine ulaştıran aksiyon ise bundan 150 yıl önce İngiltere’de birkaç kulübün Futbol Birliği’ni kurması oldu.

• Ortaçağlarda Avrupa’da futbol topları şişirilmiş domuz sidik torbalarından yapılırmış. Tamam, kulağa çok iğrenç geliyor, biliyoruz; ama neyse ki günümüzde artık sentetik deriler ve lateks kullanılıyor…

• Nooit opgeven altijd doorgaan, Aangenaam door vermaak en nuttig door ontspanning, Combinatie Breda. Bu ne mi? Futbol tarihindeki en uzun futbol kulübü adı. Bu Hollanda takımının taraftarları takımları sorulduğunda kısaca NAC Breda diye cevap veriyorlar.

• Brezilyalı futbolcu Arthur Friedenreich, 1910-1936 yılları arasındaki toplam 26 senelik spor hayatında 1329 gol atarak tüm zamanların en çok gol kaydeden ismi olmayı sürdürüyor.

• Peki, gelmiş geçmiş en pahalı futbol oyuncusu kim olmuştur diye sorsak… Eğer Cristiano Ronaldo diye cevap verdiyseniz, üzgünüz, yanılıyorsunuz. Gareth Bale 2013 yılında Tottenham Hotspur’dan Real Madrid’e transfer olurken tam 100 milyon avro aldı. Evet, burada bir durup hesap yapabilirsiniz.

• James Bond’u en iyi canlandıran aktörlerden biri olan Sean Connery’ye 1953’te Manchester United kulübünden bir kontrat teklifi gelmiş. Futbolda da çok başarılı olurdu kesin, ama yine de sinemayı seçmiş olması bizler için çok daha iyi olmuş, değil mi?

• Futbolcular bir maç süresince 10-16 kilometrelik mesafe koşuyorlar. Bu, diğer tüm sporlardan çok çok daha fazla!

• Grönland maalesef FİFA üyesi değil. Neden mi? Çünkü FİFA kurallarının gerektirdiği çim kaplı statlara iklimsel olarak sahip olmaları mümkün değil!

• Futbol kimi zaman holiganlar ve bazı kötü olaylarla anılsa da İsveçli politikacı Lars Gustafsson, 2000’li yılların başlarında bu sporu Nobel Barış Ödülü’ne aday göstermiş.

• 1998’de oynanan bir futbol maçında Kongo Demokratik Cumhuriyeti’nin 11 oyuncusu da sahaya düşen şimşek sebebiyle hayatlarını kaybetmişler. İşin ilginç tarafı ev sahibi takımdan kimsenin burnu bile kanamamış…

• 1950 yılındaki Dünya Kupası’na katılmaya hak kazanan Hindistan, bu hakkını kullanmamış. Çünkü çıplak ayak oynamalarına izin verilmemiş.