Çünkü Biz Geleceği Şekillendiriyoruz!

Haydar Yenigün
Yazarlar

Haydar Yenigün Genel Müdür

Ford olarak geleceği, geleceğin şehirlerini, sürüş deneyimlerini mobilite çözümler üreterek geliştirmekteyiz. Bu gelecek kurgusu bizler için hayal kurduğumuz, üzerine konuştuğumuz bir konunun çok daha ötesinde. Çünkü bizler geleceği bugünden şekillendiriyoruz.

Bunun en somut örneklerinden birini bugün sizlerle paylaşmak istiyorum. Görüntüsüyle beni biraz geçmişe götüren, Star Wars’taki Droid’lere benzettiğim ve hissiyat olarak bana “İşte şimdi gelecekteyim,” dedirten “Digit” adlı robot; gelecek rotamızda önemli bir durak.

Sürücüsüz araçlarla teslimat yapabilmek için Agility Robotics iş birliğiyle tasarlanan Digit; 1,5 m boyu, iskeletimsi bacakları, tutuş kabiliyetine sahip elleri ve etrafındaki her şeyi algılayabilen sensörleriyle oldukça heyecan verici bir geleceğin habercisi niteliğinde.

İnsan zekâsının, mühendislik yetisinin, tasarım özgürlüğünün birleşimiyle kurguladığımız gelecekte Ford olarak sınır tanımıyoruz. Hayatın her noktasına dokunan, konfor ve kolaylık sunan, kalite ve güvenlik arttıran projelerle geleceği bugünden şekillendiriyoruz. Bu sadece globalde değil, Ford Otosan olarak Türkiye’de de en önemli misyonumuz.

Geleceği şekillendirme hedefimize Türkiye’nin en önemli Ar-Ge üssünde sürdürdüğümüz tüm çalışmalar ve tasarım stüdyomuzda oluşturduğumuz tüm projelerle adım adım yaklaşıyoruz. Bu doğrultuda sadece bu birimlerimizle değil, tüm Ford Otosanlılar olarak fikirlerimizle gelecek kurgusuna katkıda bulunuyoruz. F-Vision’dan Fikirhane’ye tüm örnekleriyle hem globalde hem de ülkemizde geleceği bugünden şekillendiren bir oluşumda var olmaktan, rol almaktan ve adımlarıyla yön vermekten ötürü gurur ve heyecan duyuyorum.