Önce İnsan

Haydar Yenigün

Sevgili Çalışma Arkadaşlarım,

Ford’un İş Sağlığı ve Güvenliği için gerçekleştirdiği ödül programı President’s Health and Safety Awards (PHSA) geçtiğimiz günlerde açıklandı. Her sene özellikle merak ve heyecanla beklediğim bu ödül programında Ford Otosan olarak üç önemli ödülle buluşarak büyük bir başarı elde ettik.

Bu ödüllerin ne kadar önemli olduğunun altını çizmek istiyorum. Bildiğiniz gibi her yıl kendimizi her anlamda geliştiriyoruz ve her zaman en önemli kaynağımızın insan olduğunu söylüyoruz. Bu anlamda ülkemiz, şirketimiz ve birbirimiz için toplam faydayı hedefliyoruz.

Toplam faydayı hepimizin emeği, iş gücü oluşturuyor. Bu yüzden de iş ortamımızı, iş-insan dengesini gözeterek oluştururken çalışma arkadaşlarımızın sağlığı ve güvenliği en öncelikli gündemimiz. Projelerimizi ve istikrarlı iş modellerimizi bu değerler üzerine inşa ediyor ve sektörümüzde hem öncülük ediyor hem de örnek olarak gösteriliyoruz.

Bu, büyük bir gurur ve mutluluk kaynağı. Bu yıl yine üç önemli ödülle buluşmamıza vesile olan her bir çalışma arkadaşımı, tüm birim ve ekiplerimizi tebrik ediyor, kendilerine candan teşekkür ediyorum.

Ödüllerimize gelince; Endüstriyel Hijyen kategorisinde Yeniköy Fabrikası Gövde Üretim Müdürlüğü “Esnek Kanallı Duman Emiş Sistemi (Flexible Fume Extraction)” projesiyle Global Birincilik;

Sadece üretim alanlarında değil, tüm şirket genelindeki çalışma ortamlarında iş sağlığı ve güvenliğinin önemli olduğunun farkındalığı ile hayata geçirilen “Mobil NVH Palet Sistemi” projesi ile üretim dışı birimler iş güvenliği ve ergonomi inovasyon kategorisinde Avrupa Birinciliği;

İnönü Fabrikası ile de geçtiğimiz yılın ardından ikinci kez Kayıp Günlü İş Kazası Frekansı’nda En İyi Performans sergileyen üretim tesisi ödülüne layık görüldük.

İş sağlığı ve güvenliği alanındaki uygulamalarımızın Ford dünyasında takdir görmesi büyük bir mutluluk, ama ben her bir çalışma arkadaşımızın güvenle ve sağlıkla iş yapmasını sağlamaktaki başarımızın asıl kazanımımız olduğu kanısındayım.

Bu ödülleri şirketimize kazandırarak İş Sağlığı ve Güvenliği alanında bizleri dünyanın her yerinde gururlandıran tüm çalışma arkadaşlarımı bir kez daha tebrik ediyor, başarılarımızın devamını diliyorum.