“En”lerin Takımı: Ford Team

WFL 2019

Dünya genelinde 6 kıtada 12 ülkede aynı anda koşulan Wings for Life World Run 2019’un İzmir ayağı 9 bin kişinin katılımıyla koşuldu! Ford Team olarak dünyanın en kalabalık koşu takımını oluşturma hedefimize ulaştığımız ve ana sponsoru olduğumuz bu önemli etkinlikte İzmir; renkli sahnelere, ulaşılması zor rekorlara ve bir de dünya şampiyonuna ev sahipliği yaptı.Benim Elim Senin Elin!

Bu yıl Ford Team olarak “Benim Elim Senin Elin” sloganıyla omurilik felçlilerine sadece maddi değil, manevi desteklerimizle de yanlarında olduğumuzun altını çizerek ve 2274 üyemizle dünyanın en kalabalık koşu takımını oluşturarak katıldık. 170 çalışma arkadaşımızın yanı sıra müzisyen Ozan Doğulu ve oyuncular Şebnem Bozoklu ile Enis Arıkan da Ford Team’e katılarak tüm destekçilerimizle birlikte yaratmak istediğimiz farkındalık yolunda gücümüze güç kattılar.Emine İnan 29,23 km ile kadınlarda, Murat Kaya ise 54,17 km ile erkeklerde takımımızın şampiyonları oldular. Çalışma arkadaşlarımızdan Taner Beştek ise 25,52 km ile Ford Otosan birincisi olurken, Ford Team genel sıralamasında 52., kendi yaş kategorisinde de 8. oldu.

İzmir koşusunun kadın şampiyonu 38,7 km ile Gülçin Arasan olurken, 64,4 km boyunca Kuga Yakalama Aracı’ndan kaçmayı başaran Ivan Motorin sadece İzmir’in değil, tüm dünyanın da şampiyonu oldu.Maksimum mesafe, maksimum umut!

Ford Team olarak toplamda 16.764,04 km koşarak en uzun mesafe koşan takımlar sıralamasında Türkiye’de birinci, dünya genelinde ise ikinci olmayı başardık.

Yarışın en önemli kazanımı ise ülkemizin en fazla bağış toplayan takımı olmamıza vesile olan 80.255,69 avroluk bağışımız ile omurilik felci tedavisi araştırmalarına kattığımız umut oldu.

Bu bağışlarla yapılan araştırmalar sayesinde geçtiğimiz sene desteksiz ilk adımlarını atmayı başaran ve umutlarımızı yeşerterek daha fazlasını toplamak, daha fazlasını bağışlamak için bize motivasyon nedeni olan omurilik felci hastası David Mzee de koşunun İsviçre ayağında desteksiz daha çok adımın atılması için yerini aldı.Bu güzel organizasyonda desteğini esirgemeyen İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne, değerli yöneticilerimize, organizasyonun her bir anında bizim kadar keyif alan sanatçı dostlarımıza, çalışma arkadaşlarımıza ve destekçilerimize teşekkür eder; yarışa katılan, bir noktada Kuga’ya yakalanan ama attıkları her adımda omurilik felçlilerine umut olan tüm Ford Team üyelerini tebrik ederiz!