TÜSİAD SD2 Programı ile Yeni İş Birlikleri

Hayriye Karadeniz
hayriye karadeniz

Hayriye Karadeniz Dijital Ürünler ve Servisler Lideri

Sanayinin dijital dönüşüm sürecinin güçlendirilmesi ve teknoloji tedarikçisi ekosisteminin desteklenmesinde çok kapsamlı bir etkisi olan TÜSİAD SD2 Programı için başvurular başladı.

Ülkemizde bizim de aralarında olduğumuz, alanında lider 18 teknoloji kullanıcısı şirketin, teknoloji tedarikçileri ile eşleşerek ihtiyaçları doğrultusundaki en etkin çözüm önerilerini oluşturacağı bu programın önemine değinmek istiyorum.

Takip edenler hatırlayacaktır, Ford Otosan olarak geçtiğimiz sene birincisi yapılan bu programa dahil olmuş, program kapsamında birçok farklı konuda çalışmalar yapan tedarikçi firmalar ile tanışma fırsatı yakalamış ve aralarından Organon Analytics ile iş birliğimizi gerçekleştirmiştik.

Ekosistemimizdeki analitik yetkinliği olan firma sayımızı artırmak, gelecekteki analitik projelerimizde kullanmak üzere bilgi birikimimizi geliştirmek için doğru bir platformda, doğru iş birliklerine imkân tanıyan bu programın iş odağına teknolojiyi alan tüm şirketlerce desteklenmesi gerektiği kanısındayım. Üretim süreçlerinde teknolojiyi kullanan şirketler ile teknolojik çözüm üreticilerini buluşturan bu program sayesinde bir tarafın ihtiyacı, diğer tarafın çözümüyle karşılanıyor. Böylece aynı anda hem teknoloji tedarikçi kapasitesi tanımlanmış hem de teknoloji üretimi desteklenmiş oluyor. Şirketler bu şekilde hem vakitten kazanıyor hem de ihtiyaçları olan hizmeti yetkin bir sağlayıcıdan adeta nokta atışıyla edinmiş oluyor.

Çalışan bir prototipi olan tüm mikro, küçük ve orta ölçekli teknoloji sağlayıcıları da müşteri doğrulamalarını ve müşteriyle eşleşmelerini bu program sayesinde en verimli şekilde gerçekleştirmiş oluyor. Bu programla hızlanan eşleşme süreci sayesinde sanayimiz daha hızlı dönüşüyor, kelebek etkisiyle tüm ekosistem ve ülkemiz için büyük bir fayda sağlıyor.

Bu iş birlikleriyle oluşan başarı öyküleri, dijital dönüşüm süreci içinde bulunan sanayi şirketleri açısından çözüm odaklı bir motivasyon kaynağıdır. Çünkü bu programla tanımladıkları fırsat alanına, sorununa veya ihtiyacına hızlı, yetkin ve etkili çözümler bulacaklardır. Teknoloji tedarikçileri açısından önemi ise geliştirdikleri ürün veya hizmeti doğru ve alanında lider bir teknoloji kullanıcısının kullanımına sunma fırsatını kapsamlı ve güvenilir bir kaynak aracılığıyla elde etmeleridir.

TÜSİAD’ın bu yıl ikincisini düzenlediği bu önemli programın daha çok iş birliğine fırsat yaratmasını temenni ediyor, yeni teknoloji tedarikçilerimizle buluşmayı heyecanla bekliyoruz.