İstanbul Rallisi’nde Yine Zirvedeyiz!

İstanbul Rallisi

Türkiye Ralli Şampiyonası'nda markalar ve pilotlar şampiyonasında ilk sırada bulunan Castrol Ford Team Türkiye, 40. İstanbul Rallisi’nde yine açık ara farkla zirvede.

İstanbul’da düzenlenen “tek ralli” unvanına sahip İstanbul Rallisi, 6-7 Temmuz tarihlerinde, toplam 238,73 kilometrelik toprak etaplarda gerçekleştirildi. Castrol Ford Team Türkiye ekibimiz, 2019 Türkiye Ralli Şampiyonası’nın dördüncü ayağı olan zorlu yarışı, liderliğini pekiştirerek tamamladı.

Şampiyonlarımızla Gurur Duyuyoruz!

Ömerli yakınlarındaki geniş bir alanda, toplam 10 özel etabın geçildiği 40. İstanbul Rallisi’nde heyecanlı bir mücadele vardı. Şampiyon pilotumuz Murat Bostancı ve deneyimli co-pilotu Onur Vatansever yarışı ilk sırada tamamlayarak kalan son 3 yarış için büyük avantaj sağlarken, Buğra Banaz & Burak Erdener ikilisi kontrollü gittikleri yarışı 4’üncü olarak bitirdiler. Pilotlarımız 4 çeker Fiesta R5 ile yarıştılar ve ekimde gerçekleşecek sıradaki yarış Marmaris Rallisi için oldukça hazır sayılırlar.

Aynı zamanda Castrol Ford Team Türkiye çatısı altında, geleceğin şampiyon pilotlarını yetiştirmeyi amaçlayan “Drive to the Future” organizasyonu kapsamında genç pilotumuz Emre Hasbay da başarıyla yarışı tamamladı ve gençler arasında 1. oldu.

Castrol Ford Team Türkiye Takım Direktörü Serdar Bostancı da şu sözlerle İstanbul Rallisi’ni yorumladı:

“Castrol Ford Team Türkiye olarak, Marmaris Rallisi (Rally Turkey WRC) öncesi Türkiye Ralli Şampiyonası pilotlar şampiyonluğunda oldukça avantajlı bir duruma gelmeyi başardık. ‘Markalar’ şampiyonasında farkı arttırarak açık ara liderliğimizi sürdürüyoruz. Son 3 yarışa açık ara farkla lider girmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Geriye kalan 3 yarışta değerli puanlar elde etmek için tüm gücümüzle mücadele etmeye devam edeceğiz. Dünya Ralli Şampiyonası’nın Türkiye ayağı olan Marmaris Rallisi’ni de lider tamamlamak en önemli hedefimiz. Bizi destekleyen tüm yarışseverlere ve sponsorlarımıza teşekkür ediyoruz.”

Geriye Kaldı 3 Yarış, Heyecan Devam Ediyor

İstanbul Rallisi sonrası şampiyonadaki ilk üç ismin puan durumu şöyle:

Murat Bostancı: 110.5

Burak Çukurova: 90.8

Deniz Fahri: 83.5

Böylece sezonun ilk 4 yarışını geride bıraktık, şimdi kaldı 3 yarış… Eylül ayında Marmaris’teki Dünya Ralli Şampiyonası (WRC) Türkiye ayağı, ekimde Ford Otosan Kocaeli Rallisi, son olarak da kasımda Yeşil Bursa Rallisi ile sezonu kapatacağız. Rallide liderliğimizi pekiştirmeye devam edeceğiz, şampiyonluk demek Castrol Ford Team Türkiye demek…